Kadınlarımız çok değerlidir!

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle dün gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Yasemin Uysal’a karanfil veren CHP’li bayanlar, birlik beraberlik mesajları verdi.

            Kadının toplumda itilip kakıldığını, horlandığını ve her türlü şiddete uğradığını belirten CHP Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, “Oysa kadınlarımız geleceğimizin güvencesidir. Her çocuğun, ‘İlk Öğretmeni’ annesidir. Anne ne kadar donanımlı, ne kadar eğitimli olursa onun yetiştirdiği evladı da o denli başarılı olur.

            Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cinsten oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim. Bu şekilde kütlenin bütünü ilerleyebilir mi? Bu mümkün mü ki, bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça öteki yarısı göklere yükselebilsin’ sözleri dikkatle değerlendirilmelidir.

            Kadına değer vermeyen ülkelerin uygarlık düzeyine çıkması olanaksızdır. CHP’nin son kurultayında yüzde 33 oranında ‘kadın kotası’ kabul edildi. Partinin her organında ve T.B.M.M.’de en az yüzde 33 oranında kadınlarımız temsil edilecektir.

            Ana yüreğinin ülkemizin yönetilmesinde böyle bir ağırlığa sahip olması CHP’li kadınlar olarak bizi çok mutlu kılmıştır. Darısı tüm partililerin başına.

            Karacabey’deki tüm kadınlarımızı, annelerimizi CHP çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” şeklinde konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.