Kadına şiddete hayır!

AKP bayanlardan anlamlı etkinlik:

Sevgi Yolu üzerine Halk Eğitimi Merkezi karşısına stant kuran AKP Kadın Kolları, Türkiye’de son günlerde atan kadına şiddet eylemlerinin önlenmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.

AKP Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, kadına şiddetin ve ayrımcılığın karşısında durmada geç kalındığını belirterek, insanların birbirinden farkı ve üstünlüğü olmadığını söyledi.

Kadına şiddetin giderek arttığını dile getiren Özenli, “Yaşananları şehir hayatının, stresli hayatın getirdiği sıkıntıların etkisiyle oluşan psikolojik sorunlar olarak görmekteyiz. Kadına şiddet psikolojik bir sorundur. Kendini bilen ve kendinde olan bir insanın böyle bir davranış biçimi ortaya koyması mümkün değildir. Çünkü insan, diliyle her şeyi ifade eder konuşarak sorunları çözmeye çalışır ve karşılıklı diyalogla sorunları çözer. Ama siz konuşarak ikna edemiyorsanız, gücünüz, kuvvetinize güvenerek şiddete başvuruyorsanız bu hiçbir şekilde insani değil, ahlaki değildir” dedi.

Şiddetin Türk toplumunun inançlarıyla bağdaşmaması gereken, Türk kültürüne sığmayacak bir davranış olduğunu kaydeden Başkan Özenli, “Kadına şiddeti kesinlikle kınıyoruz ve bunun bir insanlık ayıbı ve dramı olduğunu düşünüyoruz. Kadına şiddetin ve ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye'yi ve dünyayı birlikte yaşayalım” ifadelerine yer verdi.

AKP Kadın Kolları’nın imza kampanyasına kadınların yanı sıra çok sayıda erkeğin de destek vermesi takdirle karşılandı.

Kampanyanın önemine vurgu yapan vatandaşlar, “Kadına şiddet erkeklik değildir” diyerek çok anlamlı bir mesaj verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.