“Kadın girişimcilerimiz büyük ve kıymetli bir değer”

Hamiyet Özenli başkanlığındaki AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları Yönetimi, üretken ve girişimci kadınlara gerçekleştirdikleri destek amaçlı ziyaretlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz ay Karacabey Dağkadı Üretici Kadınlar ve Kurşunlu Kadın Girişimciler Derneği’ni ziyaret eden AK Partili kadınlar, önceki günde Eskikaraağaç Mahallesi Kadınları Çevre Koruma ve Kalkındırma Derneği’nin konuğu oldu. Dernek Başkanı Gülten Kovan ve üyelerle bir araya gelen AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi, dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Kadın girişimcilerinin Karacabey için çok büyük ve kıymetli bir değer olduğunu altını çizen AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “AK Parti olarak 18 yılda daha fazla girişimci kadının yetişmesi, iş dünyası içinde yer bulması için çok güçlü adımlar attık. İlçemizdeki gurur kaynağımız üretken ve girişimci kadınlarımızla her zaman bir araya gelmeye önem veriyoruz. Dağkadı Üretici Kadınlar ve Kurşunlu Kadın Girişimciler Derneği ziyaretlerimizin ardından bugünde Avrupa Leylek Köyleri ağının Türkiye’deki tek temsilcisi Eskikaraağaç Mahallemizdeki girişimci kadınlarımızı ziyaret ettik. Yönetim Kurulu Üyelerim ve Bursa İl Koordinatörlerimiz Fatma Betül Şensoy ve Filiz Teymuroğlu ile birlikte Eskikaraağaç Mahallesi Kadınları Çevre Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Gülten Kovan ve üyeleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Üreten, ürettikçe kazanan, kazandıkça topluma faydalı olan kadınlar her zaman baş tacımızdır. Başkan Gülten Kovan 7 üyesiyle birlikte işlettikleri EKADER’de verdikleri hizmetle takdir topluyor. Karacabey Belediyemizin yaptığı çalışma ve faaliyetlerle her geçen gün ziyaretçi akının arttığı Leylek Köyü’müzde, EKADER’de doğal ürünlerle hazırladıkları ev yapımı gözleme, lokma ve organik serpme kahvaltı menü çeşitleriyle her kesimin büyük beğenisini topluyor. Ayrıca hijyen ortamında tamamen organik olarak bin bir emeklerle yaptıkları yazlık-kışlık yiyecekleri derneklerinde tüketiciye sunuyor. Cumartesi ve Pazar saat 09.00’da hizmete açılan dernek, faaliyetleri ile göz dolduruyor. Özverili çalışmalarından dolayı Başkan Gülten Kovan ve tüm üyelerini tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyor, herkesi Türkiye’ye üreten kadının gücünü gösteren Eskikarağaç’lı Kadın Girişimcileri desteklemeye davet ediyoruz.
Kadınların ev ve ülke ekonomisine katkı sunabilmeleri için AK Parti hükümetleri olarak daima üreten kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar binlerce kadın devlet desteğiyle iş hayatına atıldı. Karacabey’de de kadın girişimcilerimizin sayısının artmasını temenni ediyoruz. Üretime, büyümeye katma değer sağlayan vefakar, emekçi kadınlarımızın daima destekçisiyiz. Kadın girişimciliğe verdiğimiz öncelik ve önem neticesinde kadınların ticari hayata daha fazla entegre olmalarını sağlamak amacıyla yapılan tüm çalışmalarımız sürecektir. Mükemmel ev sahipliği ve sıcak yaklaşımlarıyla bizleri çok iyi şekilde ağırladıkları için tüm dernek üyelerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
AK Partili kadınların desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Eskikaraağaç Mahallesi Kadınları Çevre Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Gülten Kovan ise, “Devletimizin bizlere sunduğu desteklerle Eskikaraağaç’lı kadınlarımızı dernek çatısı altında toplayarak, ürettiklerini pazarlamayı ve girişimci kadınlar olarak hem köyümüze hem evimize katkı sunmayı başardık. Heyecanımız katlanarak büyüdü ve özverili çalışmalarımızla derneğimizi açtık. Her zaman yanımızda olan Karacabey Belediyesi’ne, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’müze teşekkür ediyoruz. Ev yapımı, hijyenik, katkısız salça, reçel, bal, sirke, erişte, tarhana, gözleme, lokma ve tamamen organik olarak hazırladığımız kahvaltımızla herkesin hizmetindeyiz. Leylek Köyleri Birliği içerisinde Türkiye’yi temsil eden ve Bursa’nın parlayan yıldızı haline gelen Karacabey Eskikaraağaç Mahallemiz sürekli ziyaretçi akınına uğruyor. Biz üretmeye ve mahallemizi ziyarete gelen misafirlerimizi memnun etmeye devam edeceğiz. Birlik, beraberliğimiz ve azimli çalışmalarımızla daha da büyüyüp, gelişeceğiz. Bizleri daima destekleyen AK Partili kadınlara şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
AK Partili kadınlar daha sonra Issız Han’a çıkarma yaptı. Burada söz alan Başkan Özenli, “Yıldırım Beyazıt’ın 1394 yılında Karacabey’imizin Gölkıyı Mahallesi’nde Uluabat Gölü’nün kuzey sahilinde yaptırdığı ve Karacabey Belediyemizin turizm çalışmaları öncülüğünde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek, güzel bir görünüme kavuşturulan, vatandaşlara hem konaklama, hem kahvaltı, hem toplantı mekanı olarak Ümera Oral işletmeciliğindeki butik otel konseptinde turizme açılan yerli ve yabancı turistlere hizmet veren 625 yıllık Issız Han’ı ziyaret ettik. İpek Yolu üzerinde bulunan ve yolcuların serinlemek için girdiği han, dekorasyonu ile geçmişin izlerini taşıyor. Geçmişte yolculara parasız yiyecek, içecek ve yatacak yer olarak hizmet verilen Issız Han, geçmişle gelecek arasında köprü görevi üstleniyor. Issız Han’ın Karacabey’imizin turizm ataklarında önemli bir istasyon olacağına inanıyoruz. Issız Han’ı öncelikle Karacabeyli ve Bursalı hemşehrilerim ile ülkemizin pek çok bölgesindeki yerli turistlerimizin görmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.