Kaçmakla meclis üyeliği olmaz!

AK Parti Belediye Meclis üyeleri, 8 Ekim günü yapılan oturumda yaşanan gelişmeleri anlattı ve Demokrat Parti meclis üyelerinin eleştirilerine karşılık verdi.
 Halit Türkkan başkanlığında bir araya gelen AKP’li üyeler; Önder Matlı, Engin Bezek, Osman Çatak, Kemal Çeltik, Özcan Arslan, Murat Erol ve Hasan Bilir, DP’li meclis üyelerinin Belediye’ye kadar geldiklerini ancak toplantıya katılmadıklarını ileri sürdü. AKP’li üyeler, “Toplantıdan önce bizimle selamlaştılar, el sıkıştılar, ancak her ne hikmetse oturuma katılmadılar. Halkın kendilerine verdiği görevden adeta kaçtılar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, bir de bizleri eleştirdiler. Durumu hayretle karşılıyoruz. Yasalara aykırı hiç bir şey yapmadık. DP’den belediyecilik kursu almaya ihtiyacımız yok. Çünkü, AK Parti belediyecilikte bir markadır. Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediyecilikteki başarılarından dolayı buralara gelmiştir. AK Parti belediyeciliğini ilçemize kazandıracağız. Belediyecilik nasıl yapılıyormuş, herkes görecek. Ayak oyunlarıyla yapılan siyasetle işimiz olmaz” dedi.  Demokrat Parti’lilerin ‘Bir gecelik yüzsüzlüklerinin sonucunda’ sözlerini kendilerine yakıştıramadıklarını belirten AK Parti’liler, “Bu tür çirkin söylemler siyasetçiye yakışmaz. Talihsiz bir açıklama olarak düşünüyoruz ve bu çirkin sözlerin DP İlçe Başkanı Mustafa Çırpan’a ait olmadığını ve kimin tarafından hazırlandığını iyi biliyoruz. Onun gibi nazik biri bunları asla söylemez” şeklinde konuştu.
 Geçen encümen ve komisyon seçimlerinde DP’li meclis üyelerinin seçilmelerine karşın kendi içinde yine kavga ettiklerine dikkat çeken AKP’liler, “O zamanda ihraç konusu gündeme geldi. Ancak, hayata geçirilmedi. Oysa ki biz, seçim gücüne sahip olmamıza karşın, eşitlik ilkesiyle hareket ettik. Encümen meraklısı olsaydık ilk dönemde de adaylar bizden çıkardı. O zamanki seçimde encümen üyeliği çıkarmaya gücümüz vardı. Adaylarımız da Osman Çatak ile Engin Bezek’ti. Ancak, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mustafa Çırpan ile Zeki Gülan partimize kadar gelip, ‘Sayı üstünlüğü sizde. Uygun görürseniz bizden Mehmet Ali Köfteci, sizden de Osman Çatak seçilsin” dediler. Bu isteklerine onay verdik. Medeni davrandık. Bu olayların ardından partimizden bir üyenin istifa etmesini fırsat bilip, bir daha bizimle encümen üyeliğini görüşmediler. Aynı nezaketi gösteremediler. Takdiri halkımıza bırakıyoruz” diye konuştular.
 AK Parti’de adaylık sıkıntısı olmadığını dile getiren meclis üyeleri, Karacabey için en doğru kişiyi çok yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.