Kaçak gübre uyarısı

Gündüz, yaptığı açıklamada, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale'yi içine alan bölgelerden sorumlu olduklarını belirterek, 151 kooperatife sahip olduklarını ve 45 bini faal olmak üzere toplam 77 bin ortaklarının bulunduğunu söyledi.
    Çiftçiye yerinde hizmet verebilmek için toplam 416 personelle çalıştıklarını vurgulayan Gündüz, toplam 100 ziraat mühendisinin ortaklarının kaliteli ve verimli üretim yapabilmesi için çaba harcadığını anlattı.
    Gündüz, Bölge Birliği Müdürlüğü olarak çiftçiye hizmeti ayağına götürmek adına 10 bölgede bulunan 10'ar tonluk motorin tankından, Karacabey, Gönen, Biga ve Gürsu'ya vereceklerini dile getirerek, şöyle devam etti; "Çiftçimize peşin alımlarda yüzde 5 ucuz mazot veriyoruz. Çiftçimizin temel gıda ve tarlada gereksinim duyacağı tüm ihtiyaçlarını temin ediyoruz. Manyas'ın Salur beldesinde bulunan 2 bin tonluk silolarımızda 5 çeşit sertifikalı tohumluk ihtiyacını karşılıyoruz.”
    Gündüz, doğal afetlerden dolayı zarar gören çiftçilerin borçlarının, yüzde 60'ını ödemeleri halinde geri kalan kısmını yüzde 5 faizle ötelediklerini, sulama sistemlerinde verdikleri krediye sıfır faiz uyguladıklarını ifade ederek, çiftçilere 10 ile 250 bin lira arasında kredi kullandırdıklarını bildirdi.
    Gündüz, özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nin bazı illerinde son zamanlarda kaçak gübre satışları konusunda artış yaşandığını belirterek, şunları kaydetti; “Çiftçimize piyasada en ucuz olan gübrenin içine biraz fiyatı pahalı olan gübreden karıştırarak pahalıya satıyorlar. Bize getirilen maliyette gübre satıyorlar, bu mümkün değil. Çiftçimiz bu konuda çok dikkatli olsun, kalitesiz gübreyi almasın, almak isterse de analiz raporlarını beklesinler. Zaten çok yakında bunlar yakayı ele verirler."

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.