Jandarma’dan kaçak akaryakıt operasyonları

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nca, 2011 yılında düzenlenen operasyonlarda 960 bin litre akaryakıt ele geçirildi. 2012 yılında da akaryakıt kaçakçılığı ile mücadeleye aralıksız devam eden jandarma ekipleri, bugüne kadar 595 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.
Osmangazi'de yapılan kontrolde, oluşturulan bir düzenek ile araçlara madeni yağ boşaltımı yapıldığı tespit edildi. Cumuriyet savcısının talimatıyla yapılan aramada toplam 4 bin 725 litre madeni yağ ele geçirildi.
Ayrıca, Orhangazi ilçesinde alınan bir duyum üzerine park halindeki bir akaryakıt tankerinde arama yapan jandarma ekipleri, yaptıkları kontrolde belgelendirilemeyen 35 bin litre madeni yağ olduğu tespit edilen kimyasal madde ele geçirildi. Başka bir tankerde de şüphe üzerine yapılan kontrolde 17 bin 800 litre, Karacabey'de de 25 bin litre ulusal marker testi geçersiz olan kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Cumhuriyet savcısının talimatı ile ele geçirilen akaryakıtlar ile madeni yağlar yetkili birime teslim edilmek üzere Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince muhafaza altına alındı. Olayla ilgili şüpheliler hakkında, Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan tahkikat başlatıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.