İyilik Denizi Projesi hayat buldu!

Karacabey Belediyesi’nin kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen İyilik Denizi Projesi ilçede hayat buldu. Karacabey Belediyesi öncülüğünde ve ilçenin yetiştirdiği Senarist ve Sinema Araştırmacısı merhum Deniz Yayın’ın ölüm yıldönümüne ithafen kızı Feride Jeyan Yayın ve Fenerbahçe Rotary Kulübü işbirliğiyle oluşturulan İyilik Denizi Projesi tam not aldı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Sevgi Yolu üzeri Muhittin Tüydeş İş Merkezi’nin 3. katındaki belediye çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen İyilik Denizi Projesi programına Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve eşi Gülden Özkan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda ilçe halkı ve öğrencilere “Gelecek Teknolojileri ve Teknoloji ile Evde Tasarruf” sunumu, “Geleceğim Benim Elimde” sunumu, Ebru Sanatı Atölyesi ve çocuklar için ekmek yapım atölyesi gerçekleştirildi. Verilen eğitimlerde, uzman kişiler tarafından konu başlıkları hakkında katılımcılara paylaşımlarda bulunuldu.
Etkinliğin açılışında konuşan merhum Deniz Yayın’ın kızı Feride Jeyan Yayın, “Karacabey sevdalısı babamın vefatının Karacabey’in kurtuluş günü ile aynı tarihe gelmesinin bana büyük bir mesajı olduğuna inandım. O günden sonra Karacabey için ne yapabilirim, nasıl faydalı olabilirim diye düşünerek uzun bir çalışma içerisine girdim. Gerçekleştirdiğimiz bu İyilik Denizi Projesiyle babamın çok sevdiği Karacabey’e katkı sunmaktan çok mutluyum. Projemizin açılışını özellikle babamın ölüm yıldönümü olan Karacabey’in kurtuluş gününde olmasını istedim. Bizlere bu fırsatı veren Belediye Başkanımız Ali Özkan’a çok teşekkür ediyorum. Karacabey halkı çok güler yüzlü ve samimi. Bugün yanımızda olan değerli ilçe halkına şükranlarımı sunuyorum. Etkinliğimizde Fenerbahçe Rotary Kulübü uzmanlarımızın aktaracağı 4 farklı branştaki bilgilerin ilçe halkına faydalar sağlayacağına inanıyorum. İyilik Denizi Projemiz Karacabey’de her ay birçok dalda uzmanlarımızın vereceği bilgi ve deneyim aktarmalarıyla devam edecektir. ” dedi.
İyilik Denizi Projesi etkinliğinde ilk olarak Eğitmen Ece Toru eşliğinde çocuklar Ekmek Yapımı Atölyesi’nde buluşturuldu. Daha sonra Eğitmen Güven Topçu, “Gelecek Teknolojiler ve Tekonoloji ile Evde Tasarruf Yöntemleri’ konu başlıkları altında bilgiler verdi. Eğitmen Ömür Erdoğan’da “Geleceğim Benim Elimde” başlığı altında hayatındaki yaşadığı deneyimleri izleyenlere aktardı. Etkinlikte son olarak Eğitmen Ayşe Özlem Yüksel öncülüğünde katılımcılara Ebru Sanatı hakkında birebir uygulamalı eğitim verildi.
Karacabey’in büyük bir değeri olan Deniz Yayın’a ithafen kızı Feride Jeyan Yayın öncülüğünde gerçekleştirilen İyilik Denizi Projesi ilçede büyük beğeni topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.