İyi tatiller arkadaşlar!

2011-2012 eğitim öğretim yılı sona erdi:

Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, ilçe merkezi ve köylerde eğitim gören ilköğretimde 10 bin 45, liselerde 3 bin 363 ve okul öncesi de 860 öğrencinin dün itibariyle karnelerini aldığını söyledi.

            Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, anne ve babaları karnelerinde kırık not bulunan çocuklarına davranışları konusunda uyardı. Dingin, “Velinin çocuğu yargılayan, aşağılayan, çocuğu kıyaslayan bir değerlendirme yapmaması gerekiyor” dedi.

Anne ve babanın çocuklarına her koşulda sahip çıkmasını ve güvenmesini isteyen Dingin, “Çocuğu aşağılamak bir cinayettir. Aşağılayan, yargılayan ve kıyaslayan anlayış çocuğa hiçbir zaman olumlu etki yapmaz. ‘Ben her türlü imkanı sağlıyorum, ne istiyorsa bunlar yapılıyor, ben görevimi yapıyorum’ demek velileri yanıltır.

Çocuğun her şeyden önce aileye güvenmesi lazım. Bunaldığın da yanlış da yapsa, hataları da olsa ‘benim sığınacağım yer en güvenilir liman ailemdir. Gider bunu ailem ile konuşurum. Bu hatamı, kusurumu da söylerim. Onlarla beraber çözeriz’ anlayışı içinde olmalıdır. Yoksa, hiç tanımadığı bilmediği kişiler ile diyalog kurmaya başlar” diye konuştu.

Bu tür istenmeyen durumların da daha çok sanal ortamda gerçekleştiğini ifade eden Dingin, “Bunun sonucunda da bir sürü olumsuzluk yaşanıyor. Bütün aileler çocuklarına sahip çıksın. Çocuklarına güven versinler, bağrına bassınlar ve emek versinler. Onlarla zaman geçirsinler. Aile içinde çocuk kendini çok değerli bir varlık olarak, danışılan, konuşulan ailenin her şeyinin paylaşıldığı bir insan olarak görsün. Çok olumlu sonuçlar alacaklarını onlar da görecekler” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.