İyi Parti’li Erozan’dan Karacabey’e çıkarma!

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz Cuma günü Karacabey’e çıkarma yaptı.
İlk olarak davet üzerine İyi Parti Karacabey İlçe yöneticileriyle birlikte Harmanlı Mahallesi’nde açılışı gerçekleşen Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin törenine katılan Erozan, ardından parti binasına geçti. Burada ilçe yönetimi ve partiye gönül veren vatandaşlarla bir araya gelen Erozan’ın ziyaretini değerlendiren İyi Parti İlçe Başkanı İsa Coşkunsoy, şunları kaydetti:
“Harmanlı’daki okul açılışında teneffüs ettiğimiz hava ile öğleden sonraki hava başkaydı. Öncelikle ilçemizin eğitim ve öğretimine bilhassa ara eleman yetiştirilmesine öncülük edecek bir okul kazandıran Ticaret Borsası’nın Başkan, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’ne partim adına teşekkürlerimi sunarım.
Ancak, açılış töreninde konuşmacıların Türkiye ekonomisi ve tarım kenti olan Karacabey üzerinden çiftçilerle ilgili pembe tablo çizmeleri sonrası, inanınki bir an başka bir ülkede yaşadığımızı zannettik. 2002 yılından sonra bir paradigma değişikliği yaşandığını dile getiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Sayın Hakan Çavuşoğlu, “Biz hiçbir şey eskisi olmayacak” dedik ifadesi ile aslında doğruları söyledi. Ama kendi pencerelerinden bakarak yorum yaptı. Esnafın, çiftçinin, halkın yaşadıklarına bakıldığında hakikaten Türkiye’de ekonomi, dış politika, özgürlük ve demokrasi adına çok şeylerin değiştiği görülmektedir. Bu nedenle Harmanlı Mahallesi’nden herhangi bir çiftçi kardeşimiz konuşmacı olsaydı, Türkiye gerçeklerini hilesiz hurdasız doğruca anlatabilirdi.
Bunun için diyoruz ki, bu ülke hepimizin, ülkemizin iyiliği ve milletimizin refahı için milletvekillerimizi ve bakanlarımızı salonlarda, balolarda, makam odalarımızda ağırlamaktansa; esnafımızla, çiftçimizle ve halkımızla buluşturup, Türkiye’nin sorunları ile yüzleşmelerinin gerçekleri görmeleri açısından doğru olacağı kanısındayım.
Mamafih AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de kriz, miriz yok, hepsi manipülasyon” dediğinde, aynı parti üyelerinin aksini söyleme cesaretini bulabileceklerini zannetmiyorum.
Milleti, yastık altındaki dolarları bozdurmaya, tasarrufa, kemer sıkmaya davet eden devlet büyüklerimizce 500 bin liralık meşrubat içilebiliyor, 550 milyon dolarlık uçak alınabiliyorsa gerçekten de ‘kriz miriz’ olmadığı anlaşılır. Onlar için; çiftçinin üretimde kullandığı motorine, gübreye, ilaca, tohuma ve sulama malzemelerine gelen zamlar, mukabil üretilen malın satış fiyatı ile çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden zavallı baba umurlarında olmaz.
İşte bu görüşler çerçevesinde Genel Başkan Yardımcımız ve Bursa Milletvekilimiz Sayın Ahmet Kamil Erozan, geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra ilçemizi ziyaret etti. Yaptığımız görüşmelerle teneffüs ettiğimiz hava da değişti. Tarım kenti olan Karacabey’de çiftçilerimizin gerek tarımsal, gerekse hayvansal üretimde karşılaştıkları zorlukları ve sorunları yetkili STK Başkanları’ndan dinlemek üzere Ziraat Odası, Hayvan Yetiştiriciler Birliği, Süt Birliği ve Balıkesir-Bursa Pancar Kooperatifi ziyaret edildi.
Sayın Vekilimiz, STK başkanlarına teşekkürleri ile birlikte, cevaplanması için TBMM’ye 405 önerge sunulduğu halde cevap alamadıklarını, hükümet ve Bakanlar Kurulu’nun fiiliyatta olmadığını, dert ve dileklerimizi TBMM’de dile getirmeye devam edeceklerini ifade etti. Ziyaretler sonunda ilçe binamızda yönetim kurulu üyelerimiz ve partililerimizle tanışma toplantısı gerçekleştiren Sayın Vekilimiz; “Ekonomi, üretime dayandırılmadığı ve kötü yönetim nedeniyle ülkemizi zor günler bekliyor. Daha şimdiden tedbir amaçlı küçülme gayretiyle ayakta kalabilmek adına işçi çıkarmalar başladı. Zaman geçtikçe firmaların iflası ile iş akitleri fesihleri artacak ve bu tablo daha da ağırlaşacaktır.” ifadesini kullandı.
Öte yandan ekonomi, dış politika, Suriyeli sığınmacılar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksaklıkları ve olumsuzluklarını her platformda anlatmak, ayrıca STK, Teşkilatlar, Yerel Yöneticiler ve vatandaşlarla görüşerek il ve ilçelerin sorunlarını belirlemek amacıyla Genel Başkan Yardımcıları, Genel İdare Kurulu, Kurucular Kurulu ve Milletvekilleri’mizden oluşturulan komisyonlar, üçer ilden sorumlu olacak şekilde, “İYİ’lik Kervanı” adı ile 17 Eylül 2018 tarihinde Türkiye sathına dağıldılar. İlk aşamada bölge problemlerinin ve ihtiyaçlarının tespit edilmesi ele alınacak, ikinci ve üçüncü ziyaretlerle yerel yönetimler için aday adaylarının bölgenin sorunlarını çözebilecek ehliyeti olup olmadığına bakarak seçilip değerlendirilmesi yapılacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.