“İYİ Parti uzaktan kumandayla dizayn edilemez!”

İYİ Parti Karacabey Belediye Başkan Aday Adayı Mak. Müh. Hüsnü Doğruoğlu hakkında çıkan yerel bir haber nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. Doğruoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli kamuoyu, öncelikle Yörem Gazetesi’nde 25 Ocak 2019 Cuma günü partimizi ve şahsımı itibarsızlaştırmak için yapılan yalan haberi kınıyorum. Kasıtlı yapılan bu yalan haberle ilgili gazete ve kişi hakkında hukuki mücadele başlattığımı, maddi ve manevi tazminat davası açma hakkımı kullanacağımı buradan bildirmek istiyorum.
Gazeteye düzeltme yapılması için metni yazılı olarak gönderiyorum.
Belediye başkanı adaylarının açıklanmasının arifesinde hangi amaçla yapıldığını anlayamadığım yalan haberin zamanlamasının çok manidar olduğunu hatırlatırım.
Partimizin ilk kuruluş mücadelesi sürdürülürken adının, üyesinin ve binasının olmadığı günlerde bu gazeteci arkadaşımız neredeydi acaba? Ya da aylardır birlikte kulis yaptıkları arkadaşları neredeydi? Bu gazeteci arkadaşımızın partimizi dizayn etmeye çalışması etik midir?
Bildiğiniz gibi, İYİ Parti Karacabey İlçe Teşkilatı’nın kurucu üyesiyim. Partimizin Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisleri’nin ilk Belediye Meclis üyesiyim. İYİ Parti’de daha iyi siyaset yaparak ülkeme ve vatandaşlarıma daha kaliteli hizmet sunma hakkımın bulunduğunu düşünüyorum.
Oysa şimdi, İYİ Parti Karacabey Belediye Başkan Aday Adayı olmam nedeniyle, İl ve İlçe Teşkilatlarımız ile olan ilişkilerimi bozmak isteyenlerin çirkin saldırılarıyla karşılaşıyoruz. Yalan haberlerle parti üyelerimizin gözünden düşürmek ve Karacabey halkımızın şahsıma olan güvenini sarsmak istiyorlar.
Yalan haberin düzeltilmesini istiyorum. Bu güne kadar, siyasi hayatım ve ticari hayatımdaki mühendislik bilgi ve tecrübelerimi aktarırken, Karacabey basınındaki tüm gazetelere ayırt etmeden açıklama yaptığım bilinmektedir.
Taraflı bir gazete tarafından kasıtlı olarak yapılan bu haber ile partimizin ve Belediye Başkan Aday Adayı olarak şahsımın yıpratılması hedeflenmiştir. Bu haberlerin aynı zamanda ticari hayatımı da olumsuz yönde etkileyeceği, müşteri ve güven kaybettireceği çok açıktır.
Şahsımı küçük düşüren bu kasıtlı haberi yapan gazete ve yazarı hakkında maddi ve manevi tazminat davaları açacağımı, kamuoyuna saygı ile duyururum. “

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.