İyi Parti Tıp Bayramı’nı kutladı

İyi Parti Karacabey İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu ve İyi Partili Kadınlar sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak için ilçedeki sağlık kurumlarını ziyaret etti.
İlçe Başkanı Tayfur, İyi Partili Kadınların yoğun katılımı ile gerçekleşen ziyaretlerde, elleriyle hazırladıkları karanfilleri kucak dolusu sevgileri ve iyi niyetleriyle sağlık çalışanlarına ulaştırdıklarını kaydetti.
Tayfur, “14 Mart Tıp Bayramı; sağlıklı toplum olabilme yolunda, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden eksiksiz ve tam olarak yararlanabilmeleri adına, Türk tıbbının bütün sorun ve ihtiyaçlarının gündeme alınarak tartışılıp, çözümler üretilmesi için yapılacak çalışmaları kapsar.
Bu kapsamda İyi Partili kadınlarımızla birlikte öncelikle Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Arif Kadri Balcı’yı ve Poliklinik Doktorlarını ile sağlık çalışanlarını ve hastaları ziyaret ederek, Tıp Bayramları’nı karanfil ile kutlayıp iyi dilek ve temennilerde bulunduk.
Daha sonra sırası ile Aile Hekimliği Merkezlerini, Özel Sağlık kuruluşlarını, ardından Eczaneleri de ziyaret ederek günün önemine vurgu yapılmıştır.
Tabii ki devlet olarak vatandaşlarımızın hastalıklardan uzak sağlıklı bireyler olarak yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimiz olmalıdır. Sağlık hizmetleri için gerekli, teknoloji, ilaç sanayi, sağlık personeli ile ilgili sorunların ivedilikle halledilmesi elzemdir. Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak, tıp ile ilgili yatırımların gerçekleştirilmesi gereklidir.
Hasta hakları konusunda, toplumun bilinçlendirilmesinin yanı sıra, görevi başında şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının da korunması başlı başına çözülmesi gereken bir sorundur. Ulu Önderimiz M.Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” sözlerine yürekten katıldığımızı ifade ederken; gece-gündüz, kar- yağmur-çamur, bayram tatili demeden, bütün olumsuzluklara karşın büyük bir özveriyle görev yapan, başta Doktorlarımız ve Hemşirelerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.