İYİ Parti Karabatı’ya emanet!

İYİ Parti’nin yeni İlçe Başkanı seçilen Fatih Karabatı “Gayret bizden zafer Allah’tan” diyerek, Karacabey’de başarılı olmak için yola çıktıklarını söyledi.

İYİ Parti Karacabey İlçe Teşkilatı 2. Olağan Kongresi’ni tamamladı. Geçtiğimiz Pazar günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede tek aday olan Fatih Karabatı, 401 delegeden oy kullanan 112 delegenin tamamının oyunu alarak İYİ Parti’nin yeni İlçe Başkanı seçildi.

Kongreye;  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş, İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır, 23 ve 24. Dönem Bursa Milletvekili Necati Özensoy, il ve ilçe yöneticileri, diğer siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, delegeler ve ilçe halkı katıldı.

Divan başkanlığına 23 ve 24. Dönem Bursa Milletvekili Necati Özensoy getirilirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, faaliyet raporları ve mali raporlar okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Ardından konuşmalara geçildi.

“Tarım ve hayvancılığın başkenti olmaya aday olan Karacabey’de ne yazık ki tarımla uğraşanlar her geçen gün perişan oluyor” diyerek söze başlayan Necati Özensoy, “Ziraat Odaları Birliği’nden edindiğimiz verilere göre, son 15 yılda 2 milyon 500 bin metrekare olan ekilebilir arazi, 2 milyon metrekareye gerilemiş. Çiftçinin toplam borcu 15 yıl önce 2 milyar TL iken, bu toprak ekimindeki azalmaya rağmen şu an çiftçinin toplam borcu 102 milyar TL’dir. İşte memleketin hali ortada” dedi.

“İYİ Parti, Karacabey’de büyüyor”

Kongrede aday olmayan İYİ Parti eski İlçe Başkanı Erdem Uğur da, görev süresince özverili çalışmalarla Karacabey’de İYİ Parti’nin kurumsal kimliğini daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Erdem Uğur, “Kongremizin ardından Karacabey’de İYİ Parti’nin yeni yönetim ile daha da güçleneceğini umut ediyoruz. Karacabey’de İYİ Parti’ye karşı teveccüh her geçen gün artmakta ve büyük bir katılım olmaktadır. Partimize gönül veren ve destekleyen halkımız gücümüze güç katmaktadır. Her alanda olduğu gibi tarımda da büyük reformlar yapacağız. Çiftçimize, üreticimize sahip çıkacağız. Ziraat Odalarını güçlendireceğiz. Çiftçinin dostu anlayışıyla kurulan bir Tarım Kredi Kooperatifi, çiftçisine sahip çıkması gerekirken, Ziraat Bankası’ndan daha yüksek faiz uyguluyor. Sil baştan yeni reformlarla bu ülkeyi ayağa kaldıracağız.” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu da, “Karacabey’de yeni başkanımız Fatih Karabatı ve arkadaşlarına güveniyoruz. Erdem Uğur ve yönetimine de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Kazanan yine İYİ Parti olacak”

“Halkımız yüzünü güneşe döndü” diyen İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş ise, “Halkımızın partimize ilgisi her geçen gün artmaktadır. Türkiye’nin makus talihini değiştireceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu kongrelerde kazanan yine İYİ Parti olacak.” şeklinde konuştu.

“İYİ Parti insanlara umut oldu”

Yanlış politikalar karşısında İYİ Parti’nin halk tarafından umut olarak görüldüğünün altını çizen İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır da, “Üye sayımızı 14 bine çıkardık. Partimiz açısından nüfusa oranla en başarılı illerden biriyiz. Basiretsiz yöneticiler yüzünden son 20 yılda Bursa’nın hali ortada. Suyun, ulaşımın en pahalı olduğu, trafiğin en yoğun olduğu, havanın en kirli olduğu il maalesef Bursa. İYİ Partimizi iktidara taşımak için sokak sokak çalışmak ve çalışmalarımızı hızlandırmak zorundayız. Partimizin kurumsal kimliği her geçen güçleniyor. Partimizde bundan böyle artık atanan değil, seçilmiş ilçe başkanları var.” ifadelerini kullandı.

“Gayret bizden zafer Allah’tan”

İYİ Parti Karacabey İlçe Kongresi’ne tek aday olarak giren Fatih Karabatı, “Gayret bizden zafer Allah’tan” diyerek, Karacabey’de başarılı olmak için yola çıktıklarını söyledi. Karabatı, şu ifadelere yer verdi: “Büyük bir özlemle yokluğunu hissettiğimiz demokrasi, liyakat, adalet gibi kavramların yeniden ülkemizde filizlenmesi için Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener öncülüğünde çıktığımız bu mücadelenin 3. yılında burada bizimle bu hedefe yürüyen tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Kuruluşundan bugüne, önüne çıkarılan engelleri umursamadan, Kuvvetler Ayrılığına Dayalı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem iddiası ile demokrasinin ve liyakatin egemen olduğu bir Türkiye hedefine yürüyen İYİ Parti, Türkiye’nin her ili ve ilçesinde olduğu gibi bugün Karacabey’de de demokrasinin fidanlarını ekiyor.

Karacabey ve Bursa’da iki yıl içinde girdiğimiz iki seçimde büyük bir çaba ortaya koyarak bu yoldaki kararlılığımızı gösterdik. Şimdi ise bu kararlılığımızı yeni sorumluluklar alarak daha güçlü biçimde sergileyecek, Karacabey’de vatandaşın şikayet ettiği her konuyu ilgili kurumlar nezdinde çözmeye çalışacağız. Devletimizin tüm kurumları ile güçlü bir iletişim kuracak, bizi ve vatandaşlarımızın sorunlarını görmezden gelen kamu görevlilerine görevlerini sık sık hatırlatacağız. Bunu bir gençlik ve kadın hareketi olan İYİ Parti’nin gençleri ve kadınlarının teşkilatımızda liyakate uygun şekilde görevlendirilmesiyle yapacağız.

Sorumluluğumuz büyük. Fatih Karabatı olarak bu seviyede devralacağım bayrağı daha da ileriye taşımak için İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı’na aday oldum. Başarının bir ekip işi olduğuna inanıyorum, ilçemizde ortak aklı hakim kılarak, istişare kanallarını sürekli açık tutarak başarılı olacağımıza inanıyorum. İlçemizde gençlerimizin ve kadınlarımızın daha çok söz sahibi olmasını istiyorum. İlçe Teşkilatı’mızı daha da güçlendirmek, teşkilatımızın ilçemizde ve Bursa’mızda en çalışkan ve en başarılı sonuçlar alan teşkilat yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. İşte bu zorunluluğu yerine getirmek için bana destek olan tüm teşkilat mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. Gayret bizden, zafer Allah’tan diyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından seçimlere geçilen kongrede tek aday olan Fatih Karabatı, oy kullanan 112 delegenin tamamının oyunu alarak İYİ Parti’nin yeni İlçe Başkanı oldu.

Fatih Karabatı başkanlığında yenilenen 26 kişilik İYİ Parti Karacabey İlçe Yönetimi’nde şu isimler yer aldı: İsa Coşkunsoy, Cem Tiryakioğlu, Cengiz Kula, Mustafa Rahmi Özmen, Mustafa Sönmez, Metin Elmas, Zafer Somuncuoğlu, Zafer Çatalkaya, Murat Alkan, Hilmi Kuru, Esra Mestan, Bahar Çetin, Gamze Sezgin, Neriman Özcan, Elif Dingil, Ayça Yavuz, Sevinç Durmuş, Savaş Tabak, Çağlar Aytaç, Arif Entürk, Erdinç Tatı, Bülent Özel, Erdem Kankılıç, Nevzat Biçer, Ahmet Keçeci ve Tuncay Mutluer.

İYİ Parti’nin 26 kişilik İl Delegeleri ise; Ayhan Tayfur, Fatih Karabatı, Erdem Uğur, Adnan Akın, Gizem Arda, Bala Songül Kuvan, Nezih Mestan, Ferudun Şeker, Hüsnü Doğruoğlu, İsa Coşkunsoy, Soner Mestan, Tuncay Mutluer, Zafer Somuncuoğlu, Cengiz Kula, Halil Barkın, Tamer Turhan, Esra Mestan, Erdem Kankılıç, Elif Dingil, Gamze Sezgin, Gülcan Somuncuoğlu, Hilmi Kuru, Nuri Dinç, Selahattin Cansev, Mustafa Sönmez ve Neriman Özcan’dan oluştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.