İYİ (mi) PARTİ !

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

-Nasılsın?
-İç güveyinden haline…
İki arkadaş, iki dost, iki tanış karşılaştığında böyle merhabalaştığını çok görürüz. İç güveyi olarak evlenen erkeklerin kayınbaba, kayınanne ve eşi gözündeki durumun ironisidir, bu deyim. Deyimin gerçek anlamdaki karşılığı erkeğin tek başına karar verebilme şansı olmadığıdır. Hatta tüm yaşamına müdahale edildiğidir.
Adıyla ilgili o olacak, bu olacak denilen yeni bir parti daha kuruldu. Kurulma kararı 16 Nisan 2017 halkoylaması sonrasında alındı. Daha doğrusu böyle bir parti kurulacağını 23 ve 24 Nisan 2017 tarihli ABD ve İngiltere dergi ve gazetelerinden öğrendik. Belki kurulması konusunda görüşmeler oluyordu. Ancak Türkiye kurulacağını yabancı basından öğrendi; İYİ mi? Kurucular arasında adı geçmeyenlerden bu süreçten sonra Turuncu Devrimlerin Kurucusu Finansör Kuruluşu (National Endowment For Democracy) üyesi Selda Tandoğan katıldı örneğin; İYİ mi? Bu kuruluş fetö yanlısı Taraf gazetesine 700 bin dolar destek sağlamış; İYİ mi? Sonradan katılım sağlayan Koray Aydın “Akşener’in fetöden beslendiği çok açık “diyordu; İYİ mi? Fetönün başı kuruluşu İYİ bulduğunu söyledi; İYİ mi?
Kurulduktan sonra programında “Nato’ya tam bağlılık” maddesi çıkınca “Ben yazmadım, Koray Aydın yazdı” savunması yapıldı. Parti programından Kurucu Başkanın haberi yok; İYİ mi? Kurucular parti programını imzalayıp Seçim Kuruluna veriyor ama Kurucu Başkanın haberi yok; İYİ mi! Bu kez ikinci bir savunma yapıyor “Hiçbir partinin programında Nato’ya karşıyız diyen bir madde yok” diyor; İYİ mi? Vatan Partisi de 60 yıllık programının 15. maddesini çıkarıp önlerine koyuyor; İYİ mi?
Yurttaşlarımız, iç ve dış(!) Basın AKP’ye karşı bu parti “iyi” gelecek düşüncesi içinde. Ülkenin içine sokulduğu durumdan çıkış aranıyor, beklentiler normaldir. Ancak parti programı AKP ve HDP programlarıyla birebir tutuyor; sözcüklerin yeri ya da maddelerin numarası dışında. Özellikle şu “Türkiyelilik” kavramı var ki… Kurucu Başkan taaa 2000’lerin Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu bir ortamda “Türkiyelilik” kavramında “üçümüzde hemfikiriz” demiştir. Terör örgütünün meclisteki temsilcisi de bu kavramı hem parti programlarında hem söylemlerinde kullanıyor; İYİ mi?
AKP, AB’nin buyurduğu ne varsa yerine getirdi, getirmeye devam ediyor. Tarımı, sanayiyi bitirdi, dış borcu katlaya katlaya sorunları “Milli İthalat ” ile çözmeye çalışıyor. Yeni parti; programında aynı ekonomik düzeni sürdüreceğini ilan etti. Bugün topa tuttukları AKP’nin ekonomi planını aynen programlarına aldılar, yani “Milli İthalat “çı olacaklar; İYİ mi?
Atatürk İlke ve Devrimlerini lütfen koymuşlar. Koymuş olmaları da anlamsız, dostlar alışverişte görsün. Hem AB ne derse tamam hem ABD ne derse tamam sonra “Milliyetçi ” etiketini kullanıp Atatürk’e yer verme takıyyesi var; İYİ mi? Ama ötekilerde de var savunması yapsalar; denilir ki “o halde farkın yok” İYİ mi?
-Nasılsın?
-Abd destekli, İngiltere kökenli…
İYİ (mi) PARTİ !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.