İTTİFAK PROTOKOLLERİ

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

24 Haziran seçimlerine iki ittifakla giriliyor. Millet İttıfakı; Chp – İyi Parti – Saadet Partisi ve eki Demokrat Parti. Cumhur İttifakı; Akp – Mhp ve eki BBP. Aralarında ittifak protokolü imzalandı.
Atatürk ve Cumhuriyet konusunda sabıkalı Akp ve Mhp ile BBP’nin protokolünde şu tanım yer almakta. “Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma ‘ hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir”. Tanımlama güzel ! Atatürk ‘ e sahip çıkıyor, Ulusal ve Üniter Devlet yapımızı temel sayıyor, adını atlamadan “Türk Milleti” diyor.
Yaşananlar…”İki ayyaş” dediler. “Keşke Yunanlar kazansaydı” diyenlere sahip çıkıyorlar. Üniter yapımızı parçalamak için “açılım” yaptılar. Cumhuriyet, Atatürk, din ve Vatan düşmanı cemaat ve tarikatları kolluyorlar, hatta 40 yıl birlikte yürüdüler. “Türk Milleti ” yerine önce “Türkiyelilik” sonra “Eşit Yurttaşlık ” sonunda “Tek Millet” adlı emperyalist tasarılara sahip çıktılar, çıkıyorlar. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının yanında yer aldılar. “Eşit Yurttaşlık ” adlı bölücü tanımın sahibi tetöristbaşının idamını durdular. “Andımızın okunmasını” yasakladılar. “Ampul ve ışık ” adlı ibareleri kullanıp Atatürk İlke ve Devrimlerine sürekli yıkıcı eylem ve söylemlerde bulundular. Çareyi Abd ve İngiltere’de aradılar, arıyorlar. Tıpkı Abdülhamid ve Vahdettin gibi !
Millet İttifakının protokolünde şu tanımlama var; “temsilde adaletin sağlanması ve Milletimizin her bir üyesinin iradesinin hiçbir etki ve yönlendirme altında kalmadan Yüce Meclisimizde temsil edilmesi önemli olduğundan dolayı seçim işbirliği yapılmıştır” . Eğer amaç “milletimizin her bir üyesinin iradesini ” meclise taşımak ise ; a) İttifak için neden Vatan Partisine ” gerekçe göstermeden” yanıt verilmedi? b) BTP’ye neden işbirliği önerilmedi ?
Yaşananlar… Üniter Devlet yapımızı parçalamaya yönelik “açılımı” Akp yaptı. Şimdi devamını üstleniyorlar. ” Bir terörist ve terör destekçisi nasıl Cumhurbaşkanı Adayı olabilir” sorusu yerine “Cumhurbaşkanı adayı hapiste olmaz” söylemindeler ? “15’er günlük hapiste yatmak” adlı şaklabanlık yapıyorlar . Protokolde Atatürk İlke ve Devrimlerinden, Ulusal ve Üniter devlet yapımızdan “harf” yok. 70 yıldır ülkemize terör, bölücülük, tarımımızı bitirme, ekonomimizin bağımsızlığını işgal etmiş, Abd ve AB ile hala işbirliğini savunuyorlar. Komşu ülkelerle işbirliği ve dostluk yerine Akp ve Mhp gibi düşmanlık güdüyorlar. Haçlı füzelerine binip “yalan ve düzmece olduğu açık” bombalamalara destek veriyorlar.
İki kapitalist – emperyalist – liberal – gayrimilli protokollü ittifak ile bölücü Hdp ve Hüdapar’a karşın;
Atatürk Devrimlerini tamamlamayı, Vatan Bütünlüğünü, Komşularla dostluk ve işbirliğini, Üretim Ekonomisini, Avrasya Birliğini ve Aydınlanmacı ve Laik eğitimi,
“TÜRK ULUSUNA İNANARAK VE GÜVENEREK” savunanında olduğu SEÇENEĞİMİZ var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.