İstiklal’li öğrencilere yemekhane müjdesi

Karacabey Kaymakamlığı ile Belediye arasında, İstiklal Ortaokulu bahçesine yemekhane yapılması konusunda dün protokol imzalandı.

Kaymakamlık'ta gerçekleşen protokol törenine Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Belediye Fen İşleri Müdürü Aydın Toprak ve İstiklal Ortaokulu Müdürü İsmail Şen katıldı.

Köylerden taşımalı sistemle İstiklal Ortaokuluna gelen 203 öğrenci için yapılacak olan yemekhane konusunda memnuniyetini dile getiren Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç'a teşekkür etti.

Karacabey Belediyesi'nin eğitimin yanı sıra tüm kamu kurumlarına hizmet götürmesini takdirle karşıladıklarını dile getiren Kaymakam Yurtseven, “Belediye'nin bu duyarlılığı Karacabey'i çok şanslı kılıyor. Bu zamana kadar 7 yerde görev yaptım ancak Karacabey Belediyesi kadar diğer kurum ve kuruluşlara destek olan bir belediye daha görmedim. Karacabey halkı adına Belediyeye teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ergün Koç ise, yalnızca olması gerekenleri yaptıklarını belirterek, “Devlet kurumları arasındaki diyalog halka hizmet anlamında her zaman önemlidir. Kurum milliyetçiliğinde etkinlik şarttır. Bizler halkın kaynaklarını yasalar çerçevesinde doğru bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Kaynaklarımız elverdiği ölçüde hizmetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Neden çekimser kaldılar?

Diğer taraftan Ekim ayına kadar yapılması planlanan yemekhane konusunda önceki akşam Belediye Meclis Toplantısı'nda yaşananları kamuoyuyla paylaşan Başkan Koç, “Bu hizmetin gerçekleşmesi düşüncesini meclise taşıdık. Ancak ne gariptir ki, CHP'li Bülent Fıçıcı, AKP'li Raif Kayacan ve DP'li Burhan Sevinç ile Abdullah Akkoç, söz konusu hizmet için “çekimser” oy kullandı. Neden böyle yaptıklarına bir anlam veremedim” dedi.

2 No'lu Sağlık Ocağı Milli Eğitime veriliyor

Meclis Toplantısı'nda görüşülen Esentepe'deki 2 No'lu Ocağı'nın satılması ile ilgili de konuşan Başkan Ergün Koç, “Bu yerin satılmasını meclisimiz onaylamadı. Aslında satılması daha iyi olacaktı. Çünkü 2014 Mart seçimlerinden sonra Belediyelerin tüm mal varlıkları Büyükşehir'e geçecek. En azından burayı satarak halka yönelik hizmetler gerçekleştirebilirdik.

Şimdi bu yeri özürlülerimize yönelik Rehberlik Araştırma Merkezi olması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devretmeyi düşünüyoruz. İlçe Milli Eğitim'den konuyla ilgili yazı bekliyoruz. Amacımız eğitime katkı sağlamaktır” dedi.

Belediyeye teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Rehberlik Araştırma Merkezi için en az 200 kapasite isteniyor. Karacabey olarak bu sayıya ulaşamadık. Ancak söz konusu yerin Rehabilitasyon Merkezi olması için onay aldık. Karacabey Belediyesine bu zamana kadar eğitime olan destekleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.