İstiklal’de “Seçim” heyecanı

Büyük heyecana sahne olan seçimde 7/B sınıfından Osman Nuri Aydın, 7/C’den Beyza Atış, 8-A sınıfından İrem Bulut ve Semih Can Demir ile 8/B’den Sena Eren ve Ezgi Çakır başkanlığa aday oldu.

Okul Meclisi Başkanı adayları, seçimi kazanmak için seçildiğinde yapmak istediği işleri 1 haftalık propaganda süresi içinde afiş, duvar ilanları ve çeşitle yollarla öğrenci arkadaşlarına anlattı.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsmail Uzun sorumluluğunda ve gerçek bir seçim havasında uygulanan seçimlerde fotoğraflı adaylar için oy pusulası bastırılırken, ayrıca sandık kurulu mührü de bulundu. Seçimde ayrıca kapalı oy verme yeri de hazırlandı. İsmail Uzun nezaretinde oluşturulan yeminli Sandık Kurulu huzurunda minik seçmenler sıraya girerek imza karşılığı oylarını kullandı. Minik seçmenlerin oy verme sırasında bir hayli heyecanlı oldukları görüldü.

338 seçmenin oy kullandığı İstiklal İlkokulu ve Ortaokulunda, yalnızca 1.sınıflar seçime girmedi. Nefesleri kesen ve başa baş giden seçim yarışını 79 oyla Osman Nuri Aydın kazanarak Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

İstiklal İlkokulu ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tamer Sert, öğrencilerin demokrasinin güzel bir uygulamasını gerçekleştirdiğini belirtti. Seçimlerin ilke ve esaslara uygun gerçekleştirildiğini ve adayların bir hafta önceden propaganda çalışmalarına başladığını ifade eden Sert, seçim için İlçe Seçim Kurulundan sandık getirildiğini söyledi.

Okul Müdürü İsmail Şen ise, “Millî Eğitim Bakanlığının demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi ile Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.