İstenirse oluyor!

İstenirse oluyor!
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Aile İçi İletişim, Çocukların Anne ve Babadan Beklentileri” konulu seminer yoğun ilgi gördü.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ni dolduran veli ve öğrenciler, “Aile İçi İletişim, Çocukların Anne ve Babadan Beklentileri, Başarıda Motivasyon, Çocuğun Başarısında Ailenin Rolü ve Sınavdan Önceki Son Taktikler”i başarıyla anlatan Kişisel Gelişim Uzmanları Recep Özkul ve Osman Aydemir ayakta alkışlandı.
Seminere, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Şube Müdürleri; Emin Dingin, Mehmet Aydın, HEM Müdürü İbrahim Çalı, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kişisel Gelişim Uzmanları Recep Özkul ve Osman Aydemir’in renkli anlatımıyla verilen bilgiler, zaman zaman güldürdü, kimi zaman da düşündürdü.
Çocukların yüreğine “Merhaba” deyin!
İlk olarak velilerle önceki akşam bir araya gelen uzmanlar, “Aile içi iletişim ile Çocukların anne ve babadan beklentileri” konularını masaya yatırdı.
Velilere çocuklarıyla ilgili aynı dili konuşmalarını değil, aynı duyguları paylaşmalarını öneren Recep Özkul, farklı anlatımıyla velileri mest etti. Özkul, aile içi iletişim konusunu velilerle paylaştı. Günlük yaşamda bire bir karşılaşılan ancak, farkına varılmayan konuları çarpıcı bir dille anlatan Recep Özkul, “Zor olan beyni açmak değil, doğru anahtarı bulmaktır” dedi.
Seminerin ikinci bölümünde sahne alan Kişisel Gelişim Uzmanı Osman Aydemir ise, çocukların anne ve babalarından beklentilerine yer verdi.
Anne ve babaların ilk olarak çocuklarına güvenmelerinin en önemli kural olduğunu belirten Aydemir, onlara saygı duymanın sevgiden daha önemli olduğunu kaydetti.
Çocuğa cesaret ve özgüven sağlanmanın önemini anlatan Osman Aydemir, tehdit ve kıyaslamanın hırçınlık ve güvensizlik yaratacağını sözlerine ekledi.
Kendinize inanın!
Seminerin ikinci gününde, Kişisel Gelişim Uzmanı Recep Özkul, dün ilköğretim ve lise öğrencileriyle bir araya geldi. Programda “Başarı ve Motivasyon ile Sınav Öncesi Son Taktikleri” öğrencilere anlatan Özkul, başarılı sunumuyla büyük ilgi gördü.
Özkul, öğrenmede dikkat, sınav kaygısı, bir şeyi bildiğini zannetme ve sorumluluk gibi konuları etkileyici bir dille öğrencilere aktardı.
Program sonunda Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, verdiği bilgilerden dolayı Recep Özkul’a teşekkür ederek plaket verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.