İşsizliğin kalkmasını en çok biz istiyoruz

Düzenlediği basın toplantısıyla Demokrat Partili yöneticilerin talihsiz açıklamalarına cevap veren AK Parti İlçe Başkanı Türkkan:
İşsizliğin kalkmasını en çok biz istiyoruz
AK Parti Karacabey Teşkilatı Başkanı Halit Türkkan, basında yatırımları engelledikleri yönünde çıkan haberlere yanıt verdi.
Parti binasında Belediye Meclis Üyeleri Engin Bezek, Osman Çatak, Hasan Bilir, Kemal Çeltik ile yatırımların önüne geçildiği şeklindeki haberlere yanıt veren Türkkan, bu güne kadar hiçbir yatırımın önüne geçmediklerini belirterek, 4 yılda ancak gelebilen iş adamlarına aksine yardımcı olduklarını vurguladı.
Türkkan, işsizliğin ortadan kalkması ve istihdamın yaratılması için ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalıştıklarının altını çizerek, hiçbir yatırımcıya sen gelemezsin demediklerini ifade etti.
Aksine yatırımcıyı kim getirirse getirsin her zaman destek verdiklerini, particilik gütmediklerini söyledi. Türkkan, “İşsizliğin ortadan kalkması için her yatırıma sıcak bakıyoruz. Yatırımcıyı kim getirirse getirsin hep yanında olduk. Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı ile Başkan Ergün Koç, Emirazmağı mevkiindeki yarlerin sanayi ve depolama alanı kullanılması için yapılan plan değişikliğini bakanlıkta beraber onaylattı. Söylendiği biz engel olsaydık yaptırımıydık” diye konuştu.
Yeniköy’e yapılması düşünülen Tersane Projesi’ni AKP’nin karşı çıkmasıyla gerçekleşmediği şeklindeki yanlış söylemlerin gerçek dışı olduğunu belirten Türkkan, girişimcileri Başbakan Erdoğan’la dahi görüştürdüklerini vurguladı. Türkkan, “Başbakanımız Karacabey’e geldiğinde girişimcilerin görüşmelerini sağladık. Başbakan Erdoğan’da bu istihdam kapısının Karacabey’e kurulmasını olumlu karşıladı. Belediye Meclisi’ne taşınan konunun komisyonlarca incelenip değerlendirilmesine biz evet dememize karşın, Başkan Koç karşı çıktı. Bu meclis tutanaklarında kayda geçmiştir. Yeniköy ve Malkara’nın doğal sit alanı olmasından dolayı tersane projesi gerçekleşmedi. AK Parti engellediği için değil. Yeniköy’ü üçüncü derece turizm yeri haline getireceğiz. Uzmanların değerlendirmesine göre Kurşunlu Tersane Projesi için uygun” diyen Türkkan, Yeniköy’de turizmin korunması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Yeni Pazaryeri’nin hızla büyüyen Karacabey’in ihtiyacını 10 yıl sonra karşılayamaz hale geleceğini savunan Türkkan, şehir içinde kalan 12 dönümlük arazinin değerlendirilemediğine dikkat çekti. Türkkan, “Pazar yeri için 4 katlı proje hazırladık. Bu alanın geleceğe dönük değerlendirilmesi için çabaladık. Ancak Başkan Koç, satış yetkisi isteyince gerçekleşmedi. Burada hiçbir zaman Pazaryerine karşı çıkmadık. Amacımız pazaryerinin şahısların elinde değil, Karacabey’in elinde kalmasıydı. Ne yazık ki basit bir projeyle burası değerlendirildi. Esnafımızın çoğu bu projeden memnun olmadıklarını söylüyor” dedi.
Meclis Üyesi Engin Bezek’te, “Katlı Pazaryeri Projesi’nin gerçekleşmesi halinde otoparklı, etrafında çok sayıda dükkan olan modern bir yapı olacaktı. Mecliste Başkan Koç’a pazaryeri için kat yetkisi verdik. Ancak satış konusunda hayır dediğimiz için gerçekleşmedi. ” şeklinde konuştu.
Matay’ın yapmayı düşündüğü fabrika için imar planındaki kapalı alanın %50’den, %70’e çıkarılmasını grup kararı alarak onayladıklarını vurgulayan Türkkan, Matay’ın yapacağı fabrikada bir işçi fazla çalışsın diye ellerinden gelen ne varsa yaptıkları ifade etti. İstihdamın yaratılmasına hep destek olduklarını yineleyen Türkkan, KOTİYAK’ın bölgedeki işsizliği çözebileceğine değindi. Türkkan, “KOTİYAK’ın yeniden canlandırılması gerek. 20 bin kişiye iş olanağı sağlayacak bu proje uzun vadede işsizlik sorunu ortadan kaldıracak. KOTİYAK, Gölecik Barajı ve Okçugöl yolunun yapılması öncelikli projeler. Milletvekilimiz Ali Koyuncu’da bunların gerçekleşmesi için çabalıyor “ diyen Türkkan, KOTİYAK’a hayır diyenlerin başında Başkan Ergün Koç’un geldiğini de hatırlattı.
Başkan Koç’un seçilirken “23 yatırımcı kapıda bekliyor” sözlerine de atıfta bulunan Türkkan, 4 senedir gelmeyen bu yatırımcıların nerede olduğunu sordu. Türkkan, geciken yatırımcıları ortaya çıkaranların da yanında olduklarını vurguladı.
Yeni çöplük alanlarının yaratılmasında kendilerinin engel olduğu yönündeki eleştirilere de cevap veren Türkkan, çöp depolama alanın yaratılması için hiçbir engelleme yapmadıklarını belirtti. Türkkan, “Mecliste Başkan Koça, Bandırma Belediyeler Birliği’ne katılması için tam yetki verildi. Oylamada meclis üyelerimizde evet oyu verdi” diyen Türkkan, meclis üyesi Osman Çatak’tan Belediye konunda yer alan maddeyi okumasını istedi.
Çöp depolama alanının oluşturulmasının Belediye’nin elinde olduğunu belirten Osman Çatak, “Belediye konunun 15. maddesi G fıkrasında belirtildiği gibi; Çöp toplamak, depolamak, ayrıştırmak, bunlara yer bulmak, Belediye’ye aittir. Mecliste çöplükle ilgili gelen hiçbir öneriye hayır demedik. ÇED raporu alınamadığı için, hedef saptırılıyor. Çöplük için vahşi depolama yerine, ayrıştırma ve depolama projesi hazırlansaydı gerekli izinler alınırdı” diye konuştu.
Türkkan, Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmemiş bir olgunlukla, Karacabey için yapılan her girişime destek olduklarını ifade ederek, bunca yapılana karşın hiç destek verilmemiş gibi beyanatlar verilmesine üzüldüklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.