İşletmelerin dikkatine!

Gıda, satış ve toplu tüketim yerleri için kayıt başvuruları başladı:

Bu konuda istenilen belgeleri de sıralayan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “Gıda, satış ve toplu tüketim yerlerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelik hükümlerine göre yapılan yetki devrinden sonra İlçe Müdürlüğümüzce, ‘İşletme Kayıt Belgesi’ verilmeye başlanmıştır.

Gıda işletmelerinin kayıt veya onay işlemlerine dair usul ve esaslarını belirlemeyi amaçlayan, ‘Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik’ 17 Aralık 2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir.

Bu bağlamda ilçemizde bulunan Gıda, Satış ve Toplu Tüketim yerlerinin Müdürlüğümüzde işletme kayıt işlemlerini yaptırarak kayıt belgelerini almaları gerekmektedir” denildi.

Kayıt işlemi için işletmelerin şu evraklarla birlikte İlçe Müdürlüğü’ne başvurmaları istendi;

1. Dilekçe

2. Beyanname (Ek-4)

3. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının sureti

4. Vergi Levhası Fotokopisi

5. İşletme Sahibinin Kimlik Fotokopisi

6. Meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış belge, meslek odası bulunmayan meslek mensupları için gıda işletmecisiyle yapacağı sözleşme. (Bu belge sadece Kanun Ek-1 Listesindeki Hazır yemek, tabldot yemek ve meze üreten işletmeler için geçerlidir.)

Açıklama ayrıca, “İlçemizde faaliyette bulunan gıda üretim yerleri ‘İşletme Kayıt/Onay Belgeleri’ni İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak alacaklardır.

İlgili Kanunun 30. Maddesi gereği Bakanlıktan onay almadan üretim yapan işletmelere 10 bin Türk Lirası, depo ve satış yerlerine 5 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanır. Bu işletmelerin faaliyetleri durdurularak ürünlerine el konulur ve mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.

Kayıt yaptırmayan üretim yerlerine ise 2 bin Türk Lirası, perakende işyerlerine bin Türk Lirası idari para cezası uygulanır. İdari para cezaları yeniden değerleme oranı ile artış göstermiştir” şeklinde bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.