İşgal ne zaman duracak?

İşgal ne zaman duracak? 
Karacabey’de yayalara ait kaldırımlar, cadde ve sokaklar işgal altında. Yerel yöneticilerin ise her nedense gıkı çıkmıyor. Yıllardır gündemden düşmeyen yaya kaldırımlarındaki işgalin kaldırılması için ne yazık ki hiçbir çalışma yok. Özellikle geniş kaldırımlar ikinci el otomobil sergi alanı olarak kullanılırken, daha dar ve küçük olanları da işyeri sahiplerinin işgali altında.
Karacabey’in cadde ve sokaklarında araç kullanmak büyük beceri ve sabır istiyor. Karacabey’de sürücü olmak kadar yaya ve bisikletli olmak da zor. Kentin sokakları ne yürümeye ne de bisiklet kullanmaya uygun. Dünyanın tüm modern kentleri, kaldırımlarını yayaların ihtiyaçlarına göre düzenlerken, Karacabey Belediyesi’nin iki de bir makyajladığı kaldırımlarda böyle bir çalışmanın yapıl-maması kafalarda soru işaretleri yarat-maktan başka işe yaramıyor.
Belediye’nin bir türlü önüne geçemediği veya geçmek istemediği kaldırım işgali konusundaki duyarsızlık özellikle hasta, engelli, yaşlı yurttaşları ve bebekli kadınları zor durumda bırakıyor. Yerel yönetim, halka hizmet sözleriyle yolları ve kaldırımları yenileyerek trilyonlarca lirayı sokağa gömüyor. Bu arada yenileme işi ehli kişiler yerine yandaşlara verildiği için, onarımlar hiçbir zaman olması gereken standartlarda olmuyor. Yayaların yürümesi için yapılan kaldırımlar, kentin hemen hemen her bölgesinde adeta işgal altında. Kaldırımlar yayalardan çok araçların park etmesine, esnafın standlarını koymasına yarıyor.
Belediye Başkanı’nın kentin kaldırımlarındaki işgallere son vereceği yönündeki vaatleri de sadece seçim propagandalarıyla sınırlı kalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.