İşcan: “Öğretmenlerimiz ülkenin geleceğini aydınlatıyor”

Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, öğretmenlerin gününü kutladı.

AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerin paylarının çok büyük olduğunu kaydetti.

İşcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, öğretmenlerin, insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle geleceğin Türkiye’sini, dahası geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra etkilerini belirtti.

Milletleri yücelten, onları diğer milletlerden üstün hale getiren en önemli faktörün eğitim olduğunu dile getiren İşcan, şunları kaydetti: “Türkiye iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza atıyor, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Hiç şüphesiz, milletçe elde ettiğimiz bu başarıda, kat ettiğimiz mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Eğitim ordusu güçlü olmayan bir milletin, diğer alanlarda kalıcı başarılar kazanması, uygarlık yolunda ilerlemesi mümkün değildir. En büyük yatırımın, insana ve eğitime yapılan yatırım olduğu unutulmamalıdır. Hiç şüphe yok ki insana yapılan yatırım, yatırımların en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Geleceği aydınlık ve daha müreffeh bir Türkiye ancak kendisini daima yenileyen öğretmenlerimizin, en son ve yeni bilgilerle donatacağı çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde şekillenecektir. Ülkemiz gelecek hedeflerine, ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerimizin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacak. İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealist yapılarını asla kaybetmeyen, kendilerini çağın şartlarına uygun olarak geliştirip, bu gelişimlerini öğrencilerine yansıtan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete göç etmiş öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet, emekli olan öğretmenlerimize de uzun ömürler diliyorum”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.