İş sağlığı ve güvenliğine önem vermeliyiz!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Verem Savaş Derneği işbirliğiyle önceki gün düzenlenen “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” hakkındaki bilgilendirme toplantısında katılımcılara önemli bilgiler verildi.
KTSO Konferans Salonu'nda gerçekleşen programın açılış konuşmasını KTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Karacabey Verem Savaş Derneği Başkan Yardımcısı Ertem İşcan yaptı. Katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür eden İşcan, yürürlüğe giren yasa ve ağır cezai yaptırımlara dikkat çekti.
Karacabey Verem Savaş Derneği Başkanı İbrahim Türk'ün gayretleri ile hazırlanan toplantıda Bursa Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Timur Yıldız ve İş Güvenliği Uzmanı Çağdaş Büyük tarafından birer sunum gerçekleştirildi. Yoğun katılım gösterilen toplantı, sunumların ardından interaktif soru-cevap bölümü ile tamamlandı.
Bilgilendirme toplantısında şu hususlar ele alındı; “Maddelerle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Cezai uygulamaları, Neden İş Sağlığı ve Güvenliği?, İş kazaları ve meslek hastalığında ülkemize özel son istatistikler, İş Sağlığı ve Güvenliğinin amacı ve yararları, Verem Savaşı Derneği ve çalışmaları, OSGB nedir? Faaliyetleri nelerdir?, İşveren neler yaptırmak zorundadır?”
Bilgilendirmede, yasa ile ilgili olarak işverenlere yüklenen sorumluluklar ve yapılması gerekenlerin iletilmesinin ardından, öncelikli olarak Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ve Temel İlkyardım Eğitimi'nin Karacabey'de verilebilmesi için KTSO, KTB ve Verem Savaş Derneği tarafından ortak çalışma yapılarak eğitim organizasyonlarına başlanması kararı alındı.
Diğer taraftan, kanun ile halen alınmakta olan sağlık raporlarının geçersiz kılınarak ancak yasayla yetkilendirilmiş kurumlardan (OSGB'ler) alınacak raporların geçerli olabileceğinin kabul edildiği belirtildi.
Karacabey'de OSGB'lerin olmaması ve bu hizmete ulaşılabilme güçlüğüne çözüm Verem Savaş Derneği Başkanı Sn. İbrahim Türk'den geldi. Başkan Türk, İlçe Verem Savaş Dispanserine alınacak cihaz sayesinde Nilüfer Verem Savaş Dispanseri ile dijital ve online bağlantı sağlanarak söz konusu raporların hazırlanabileceğini kaydetti.
KTSO Genel Sekreteri Fehmi Yıldız ise, başta KTSO üyeleri olmak üzere diğer tüm oda üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına ağır sorumluluklar getiren yasanın gereklerinin önemsenmesine vurgu yaptı.
Yıldız, KTSO olarak başta üyeler olmak üzere tüm ilgililere gereken desteğin verileceğini, öncelikle eğitim faaliyetlerinin organize edilerek Oda imkanlarının bu hususta seferber edileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.