İŞ CİNAYETLERİ!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Akp’ce fıtrat kabul edilen işçi ölümlerinde 2018’in ilk 11 ayında orta küçüklükte 4 köy nüfusu yok oldu!
İktidarda olduğu 16 yıl boyunca Türkiye’yi işçi ölümlerinde Avrupa birinciliğine, Dünya üçüncülüğüne getiren Akp, ölümleri azaltmaya çalışmak yerine taşeron adlı kölelik sistemini yayarak, emekçi haklarını budayarak emperyalist kapitalizme hizmet etmeyi sürdürüyor.
Taşeron adlı kölelik sistemi ile yüzlerce trilyoner yaratan Akp, halkın parasını bu sisteme peşkeş çekiyor. Kul hakkını bile bile o sistemin midesine sunuyor!
Akp,2018 yılını “Çocuk İşçilikle Mücadele Yılı” ilan etti! Bu yıl tam 66 çocuk iş cinayetlerine kurban edildi. İkisi göçmen! Mücadele buysa, mücadele etmemenin adı ne olacak.
2018 yılında tam 1.797 (yazıyla bin yedi yüz doksan yedi) işçi, iş cinayetlerinde yitirildi. Madenci ölümleri hala “güzel yanarak” sürüyor. Ve hala madenlerde “yaşam odalarıyla” ilgili Akp ‘den “tık” yok. Herhalde “Fıtrat Odası” koyacaklar!
Kendi halkının işsizlik oranlarını gizleyerek %11 gösteren Akp, dışarıdan işçi getirtmeyi beceri sanıyor. Gürcistan, Nijerya, Özbekistan, Kazakistan ve bir sürü ülkeden gelen 104 göçmen işçide bu iş cinayetlerinin kurbanı oldu.
İş güvenliği ile ilgili bir çok yasa, yönetmelik var. Peki Akp, denetlemeye izin veriyor mu? Kağıt üstünde evet! Uygulama sıfır!
Kasım ayında 13’ü kadın 154 canımızı yitirdik. Siz hiçbir Akp’liyi bu cinayetlerin cenaze törenlerinde gördünüz mü? Göremezsiniz.
Fıtratlarında Yok !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.