“İpekböcekçiliği” Karacabey’de masaya yatırıldı

Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği tarafından bu yıl Haziran ayında ilki düzenlenen, “Koza'dan Kumaşa Bursa 1. Koza ve İpek Festivali”nin öncüsü ve Derneğin Kurucusu Yüksel Ünal, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'u ziyaret ederek birlikte çalışma teklifinde bulundu. Başkan Koç ise, ipekçiliği Karacabey'de yaygınlaştırmak istediğini kaydetti.

Bursa İpekçiliğini Geliştirme Derneği Kurucusu Yüksel Ünal, önceki gün Başkan Ergün Koç'u makamında ziyaret etti. Geçmişte oldukça yaygın ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş ipekböcekçiliğinin ele alındığı görüşmede Karacabey'de yapılabilecekler masaya yatırıldı.

İpekçiliğin yeniden hayat bulması adına girişimlerini anlatan Ünal, “Kamu kurum ve kuruluşlarının yardımlarıyla ipekböcekçiliğini tozlu raflardan çıkartmak istiyoruz. Bununla ilgili Ergün Koç ile çok güzel bir görüşme sağladık. Kendileri gerek Bursa'da düzenlenecek tanıtım organizasyonlarında, gerekse Karacabey'de ipekçilik kültürü için aktif rol alacağını belirtti. Ben ve yönetimde yer alan arkadaşlarımız Karacabey'in ipekçilikte ilerleyen süreçte umut veren ilçelerimizden olacağını düşünmekteyiz. Başkanımızda en az bizim kadar heyecan duymakta çünkü” şeklinde konuştu.

Başkan Ergün Koç ise “Karacabey'de ipekböcekçiliğini yaygınlaştırmak uzun zamandır hayat bulmasını istediğim bir çalışmaydı. Bu görüşme çok güzel bir tesadüf oldu diyebilirim. İpekçilik geçmişte Karacabey'de oldukça yaygındı. O günleri yaşayanlar o böceklerin incir yapraklarını iştahla nasıl yediğini unutamamıştır. Evlerde özel odalarda baktıkları böcekleri unutamamıştır. Bu manzaraya tanık olanlar henüz hayatta ve o günleri hatırlıyorken biz onlara ipekçiliği yeniden hatırlatmak ve uğraşmalarını sağlamak istiyoruz. Karacabey Belediyesi olarak ilçemizde ipekçiliği yaygınlaştırmak için gerekeni üstlenmeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.