İnkaya Köyü’nde yas

Karacabey İnkaya Köyü'nden yaklaşık 3 ay önce vatani görevini yapmak için Isparta Dağ Komando Taburu'na katılan İbrahim Şahin, ani beyin kanaması sonucu şehit oldu. Üzücü olay, başta İnkaya Köyü olmak üzere, Karacabey'i ve silah arkadaşlarını yasa boğdu.
Yaklaşık 15 gün önce oğlunun Isparta'daki yemin törenine katıldıklarını belirten baba Recep Şahin, büyük acı içinde olduklarını söyledi. Evladını yitirmenin derin üzüntüsü içinde olan Recep Şahin, “15 gün önce oğlumuzun yanına Isparta'ya yemin törenine gittik. Günlerden Pazar'dı. Oğlumuzla çok güzel bir gün geçerdik. Dışarıya çıktık, Isparta'da ailecek gezdik, dolaştık, alışveriş yaptık. Pazartesi günü İnkaya'ya geri döndük. Her şey çok güzeldi. Ancak köye döner dönmez Isparta'dan aradılar ve oğlumun rahatsızlandığını söylediler. Yeniden Isparta'ya gittik. Oğlum yaklaşık 15 gün yoğun bakımda kaldı, ancak yaşam mücadelesini 31 Ocak 2012 günü yitirdi ve hayata gözlerini yumdu. Rahatsızlanma nedeni olarak doğuştan beyninde baloncuk oluştuğu ve bu balonun patlaması olarak bildirildi. Şu an kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bir oğlum daha var. Onu da vatana kurban etmeye hazırım. Vatan sağolsun” dedi.
Şehit İbrahim Şahin'in cenaze törenine Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ve Garnizon Komutanı Hayati Sarı'nın yanı sıra, Isparta Dağ Komando taburundan Piyade Binbaşı Adnan Anar, Piyade Başçavuş Nazım Akçin, Kıdemli Başçavuş Kerem Demirel, Karacabey İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal, Yenikaraağaç Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Üsçavuş Mehmet Yürük, Jandarma Trafik'ten Başçavuş Elvan Eroğlu ile Uzman Çavuş Aydın Çünlü katıldı.
Cenaze töreninde ayrıca, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Karacabey Ulucami Müezzini ve aynı zamanda Din Görevlileri Derneği Başkanlığını da yapan Yaşar Nurcan, Müftülük Memuru Osman Yaprak, İmaret Cami İmamı Mustafa Çolak ile Bursa ve Karacabey'den otobüslerle gelen vatandaşlar ile tüm köy halkı da Şehit İbrahim Şahin'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı cenaze törende hüzün ve gözyaşı hakim olurken Şehit İbrahim Şahin, 01 Ocak 2013 Salı günü öğle namazının ardından İnkaya Köyü'nde toprağa verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.