İnkaya diken üstünde..!

Sıkıntıları büyük.

Kadastro 1960’larda geçmiş.

Ellerinde tapuları var.

Ancak son dönemde el değiştiren araziler nedeniyle yapılan ölçümlerde, tarlalarda ciddi anlamda kaymalar yaşanmaya başladığından şikâyet ediyorlar.

Lisanslı harita bürolarının tapu devirlerinde devreye girmesinden sonra bu sorunların yaşanmaya başladığını öne sürüyorlar.

Yaşadıkları olaylar karşısında şaşkın olduklarını ifade eden Karacabey’in eski köyü İnkaya’nın Muhtarı Osman Turhan, “Alım satım işlerinde lisanslı büroların devreye girmesinden sonra bu sorunlar ortaya çıkmaya başladı.

Eskiden böyle sorunlar yaşamıyorduk.

Bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz.

Bu konuda da yetkili mercilere ulaşmak istedik ama şu ana kadar bunu başaramadık.

Sorun daha da büyümeden inceleme yapılmasını istiyoruz” diyor.

İnkaya Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İdris Yıldız da aynı noktaya dikkat çekiyor.

Ölçümler nedeniyle yaşanan karışıklığın köyde huzuru bozduğunu, birbirine hısım olan insanları karşı karşıya getirmeye başladığını söylüyor.

Lisanslı harita kadastro bürosunun ölçümleriyle tapu ve tarlalar arasında kaldıklarını, çözüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini belirtiyor.

İnkaya’yı ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili, PM Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil’e dert yanan İnkayalılar, “Anlayamadık gitti.

Bu bizim başımıza neden geldi?” demekten kendilerini alamıyorlardı.

Karacabey’in Nilüfer ve Mudanya ile sınır eski köylerinden birisi olan İnkaya’da yaşanan sorun gerçekten de kafa karıştırıyor.

Kim haklı?

Bu soruya yanıt verecek olan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı…

İnkayalılar, geçmişte köyün kadastrosunu yapan deneyimli haritacıların ortada bir yanlışlık olduğunu ifade ettiklerini belirtiyorlar.

Olayın daha farklı noktalara gitmemesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İnkaya’da devreye girip köylüleri rahatlatacak incelemeyi bir an önce yapmasında fayda var.

Yoksa Karacabey’in lisanslı harita kadastro bürosuyla İnkayalılar arasında yaşanan gerilimin köy içine de yayılma riski oluşacak gibi…

Dert büyümeden önlem alacak zaman da imkân da var gibi duruyor.

Tabii Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu isterse!

Devreye girerse!..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.