AK Parti ilçe başkanlarından Ankara’ya muhtıra

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde eski ilçe başkanları, “İl Başkanı Ayhan Salman’ın değişmesi için” harekete geçti.

Ankara’ya giden Yıldırım eski İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, Nilüfer eski İlçe Başkanı Celil Çolak, Karacabey eski İlçe Başkanı Murat Erol ile Mustafakemalpaşa eski İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile görüştüler.

***

Ağırlıklı olarak Hüdai Yazıcı’nın söz aldığı görüşmede Bursa’daki gelişmelerden kaygı duyduklarını, bir sonraki seçimde CHP adayının seçimi kazanmasının büyük ihtimal olduğunu söylediler.

İlçe başkanları bu özel görüşmede sık sık İnegöl vurgusu yaptılar.

Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın hem de İl Başkanı Ayhan Salman’ın Bursa’ya adapte olamadığını, Bursa ruhunu taşımadığının özellikle altını çizdiler.

***

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Ayhan Salman’ın Bursa’yı dar bir kadro anlayışı ile yönettiğini öne süren ilçe başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaparken Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak atanan Gülten Kapıcıoğlu ile Nilüfer Gençlik Kolları Başkanı’nın, İl Başkanı Ayhan Salman’ın Özel Kalemi olarak görevlendirilmesinin bu “dar çember” anlayışının bir sonucu olduğunu kaydettiler.

***

AK Parti ilçe başkanları, AK Parti ile MHP oyunun 2014 yılında yüzde 64 olduğunu, bu oranının yüzde 49’a kadar gerilediğini, buna karşılık CHP oyunun yüzde 27’den 47’ye çıktığını, bu gidişle 2023 seçimini AK Parti’nin kaybedeceğini, bundan dolayı İl Başkanı ve yönetiminin “ivedilikle” değişmesi gerektiğinin söylediler.

***

Bu arada AK Parti ilçe başkanları, Muhammet Balta’nın tarafsız haraket etmediğini, Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in Bursa’ya gelip, bizzat yerinde görüşmeler yapmasını istediler.

Belki bundan dolayı, belki de İl Başkanı Ayhan Salman’ın isteği doğrultusunda Erkan Kandemir Bursa’ya gelecek.

***

Bu yazının dipnotu: İl başkanlığı için adı geçen Osmangazi eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz ile Gürsu eski İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım da Ankara”ya gittiler ancak “il başkan adayı” olarak isimleri geçtiği için yanlış anlaşılmamak için görüşmede hazır bulunmadılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.