İNANACAĞIZ, KUCAKLAŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ, KAZANACAĞIZ!”

*CHP’de yeni bir dönem başladığını dile getiren Gönül Avil, “Ayağımıza kadar gelen iktidarı bu kez ıskalamayacağız” dedi.

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi’nin Salı günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yaptığı Olağan Genel Kurul da Gönül Avil yeniden başkan seçildi.
Genel Kurulda, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Eski Milletvekili İlhan Demiröz, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum örgütlerin temsilcileri, partili ve partisiz yoğun katılımcı yer aldı.
Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun başarıyla yönettiği kongrede salonu hınca hınç dolduran partililer Gönül Avil’e yoğun ilgi gösterdi.
Partililerin hemen hemen tümünün desteğini alan Gönül Avil’e karşı rakip çıkmadı.
Seçimler tek listeyle yapıldı. Avil, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu aldı.
CHP İlçe Başkanlığına oy birliği ile yeniden seçilen Gönül Avil’in Yönetim Kurulu listesini; Vahap Aka, Sezai Aksak, Aykut Uğur Ata, Mesut Coşkun, Fahri Çeki, Gökhan Cingil, İlke Çolak, Abdi Ezer, Nuriye Kılıçaslan, Serpil Kurban, Hülya Tiryakioğlu, Süleyman Tuğ, Binnur Uslu, ve Ercan Yıldız isimleri oluşturdu.
Yönetim Kurulu’nun yedek üyeliklerine; Oğuzhan Ünen, Murat Çoşan, Necdet Küçük, İsfendiyar Özkara, Berk Orhan Yücel, Güven Tanıyan, Mualla Kuzu, Gülseren Altınbaş, Engin Özdemir, Melek Tunalı, Oğuzhan Çavdarlı, Fakiye Şimşek, Aysel Bulanık, Süleyman Bostancı seçildi.
Seçimlerden sonuçlanmasından sonra söz alan Avil, öncelikle CHP’nin önceki yöneticilerine ve kendisine destek veren partililere teşekkür etti.
İktidar olmanın yol haritasını gösteren Avil, beğeni toplayan konuşmasında özetle, partide sevgi ve saygıyı öne çıkaracaklarını söyledi.
Gönül Avil, “Önce kucaklaşacağız. CHP’yi, bireysel çıkar düşünenlerin değil, Türkiye sevdalılarının partisi yapmak için çalışacağız. Önce inanacağız. Gece, gündüz demeyeceğiz, yağmur, çamur, kış, kıyamet demeyeceğiz, sınırsız özveriyle çalışacağız. Taşın altına elimizi değil, başımızı koyacağız. Gücünü Anayasadan alan, demokrasiye inanan, demokratik partilerle sıcak ilişkilerimizi özenle sürdüreceğiz. AKP eriyor diye rehavete düşerek beklemeyeceğiz. Çok çalışacağız. Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’yi yeniden kurmak için çok çalışacağız. Hak, hukuk, adalet anlayışını egemen kılıncaya değin hiç durmayacağız. Yangın yerine dönen Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Olası erken seçimde AKP’yi süpüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu bilinç içinde olacağız. AKP iktidarını salladık. Dökülmeye başladılar. İktidar çok yakınımıza geldi. Avucumuza kadar gelen zaferi bu kez kazanacağız. Her ortamda iktidar olacağımızı cesurca haykıracağız. Karacabey’de, Bursa’da ve Türkiye’de iktidar olacağız. İktidar yürüyüşümüz başlamıştır. Bu kez ıskalamayacağız. Kısaca, İnanacağız. Kucaklaşacağız. Çalışacağız. Kazanacağız.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.