İMKB’den “Uluslararası proje”

Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hazırladığı “Organic and Healthy Food İn Europe” projesiyle, Ulusal Ajans tarafından koordinatör okul seçildi.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, “Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar” kapsamında yapılan proje başvurularını değerlendirdi. İMKB, “Organic and Healthy Food İn Europe” projesiyle Bursa ve Karacabey’de koordinatör okul olarak görevlendirildi. İMKB’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan projenin ortakları ise İtalya, Portekiz, Romanya ve Bulgaristan oldu.
2011-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği “Open Street Map” projesiyle Karacabey’in tanıtımına büyük sağlayan İMKB’nin yeni projesi, organik ürünler üzerine kuruldu.
Sağlıklı yiyeceklerin üretimi, tüketimi ve sağlık açısından öneminin ele alınacağı projenin, Karacabey’de organik tarımın yaygınlaştırılmasında ve yeni metotların üreticilere aktarılmasında büyük katkısı olacağını ifade eden Okul Müdürü Vedat Kırbaş, başta Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası olmak üzere il ve ilçedeki kurumların projelerine destek olacağına inandıklarını söyledi.
AB Eğitim ve Gençlik Programları’nın önemine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise 4 yıllık süreç içinde ikinci kez projesini Ulusal Ajans’a kabul ettiren İMKB yöneticilerini kutladığını dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.