Afetzede çiftçi, pancara umut bağladı

Susurluk Şeker Fabrikası, 3 yıl aradan sonra tekrar pancar alımına başladı.

*Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, pancardaki polar derecesinin fiyat düşüklüğüne neden olduğunu belirterek, “Üreticilerimiz domateste olduğu gibi pancarda da hayal kırıklığı yaşıyor. Taban fiyatının, yaşanan afet nedeniyle yükseltilmesini bekliyoruz” dedi.
Susurluk Şeker Fabrikası, 3 yıl aradan sonra tekrar pancar alımına başladı. Açılış nedeniyle düzenlenen törende, pancarlarını getiren üreticilere çeşitli hediyeler verildi.
Yeterli miktarda pancar üretimi yapılmaması gerekçe gösterilerek 3 yıl önce kapatılan Susurluk Şeker Fabrikası, bu sezon 28 bin 620 dekar alanda ekim gerçekleşmesiyle birlikte faaliyete başladı. Fabrika bahçesinde düzenlenen açılış törenine Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Cumhuriyet Savcısı Nurullah Zülküf Algül, Fabrika Müdürü Mehmet Reşit Karataş, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Avni Susurluk ve Balıkesir-Bursa Pancar Kooperatifleri Başkanı Hasan Karahasanoğlu’nun yanı sıra çok sayıda pancar üreticisi katıldı.
Fabrika Müdürü Mehmet Reşit Karataş’ın açılış konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından pancar alımı başlarken, ilk sırada gelen üreticilere protokol üyelerince hediye takdim edildi.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı ve Balıkesir-Bursa Pancar Kooperatifleri Başkanı Hasan Karahasanoğlu yaptığı açıklamada, “Bu sezonki olumsuz hava şartları, pancarda polar derecesi düşüklüğüne neden oldu. Bu da fiyata yansıyor. Çiftçimiz, domateste olduğu gibi pancarda da hayal kırıklığı yaşıyor. Afetzede çiftçimiz, taban fiyatının yükseltilmesini bekliyor. Pancar üretiminin sürdürülebilir olması için üreticilerimizin desteklenmesi gerekiyor. Aksi halde çiftçimiz pancar ekiminden geçmiş yıllarda olduğu gibi tekrar vazgeçebilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.