İMKB’den onbirinci Avrupa buluşması

Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karacabey ve Bursa’nın gururu olmaya devam ediyor.
Son dört yılda ikinci uluslararası projeye imza atan İMKB, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 2014 yılı Erasmus+ Okullar arası okul eğitimi stratejik ortaklıklar proje başvuruları Ana Eylem 2 (KA2) kabul listesinde yer alan Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa ve Karacabey’de koordinatör okul olma başarısını gösteren tek okul olarak göğsümüzü kabarttı.
Hazırladığı, “Organic and Healthy Food İn Europe” projesiyle AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı kapsamında Ulusal Ajans tarafından koordinatör okul olarak görevlendirilen Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Avrupa Buluşması için İtalya’nın Floransa kentine hareket etti.
Okul Müdürü Vedat Kırbaş başkanlığında, proje sorumlusu ve İngilizce Öğretmeni Miray Güney, öğretmenler Esengül Özgür ve Mustafa Tura ile birlikte 8 öğrencinin de katıldığı kafile toplam 12kişiden oluşuyor. (22-28 Şubat) tarihleri arasında İtalya’da bulunacak olan kafile proje ile ilgili uluslararası çalışmalarda bulunacak.
Proje ile Avrupa’da organik sağlıklı yiyeceklerin üretimi, tüketimi ve sağlık açısından önemi ele alınıyor. Projenin bu konulara büyük katkısı olacağını ifade eden Okul Müdürü Vedat Kırbaş, gerçekleştirecekleri projenin ilçeye fayda sağlayacağına inancının tam olduğunu belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “AB Eğitim ve Gençlik Programları, okul ve kurumlarımız açısından çok önemli bir gelişmedir. 4 yıllık süreç içinde ikinci kez projesini Ulusal Ajans’a kabul ettiren İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kutluyor, başarıda emeği geçen başta Okul Müdürü Vedat Kırbaş olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerime gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.