İMKB’de sandık heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi ve Okul Meclisleri Yönergesi uyarınca Karacabey İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde “Okul Meclisi” seçim heyecanı yaşandı.
Türkiye’deki demokrasi eğitiminin yerleşmesi amacıyla her yıl gerçekleştirilen seçimlere İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde dört grup katıldı.
Seçimin bu yılki galibi ise 180 oyla “Büyük Umutlar” adlı grup oldu. Seçime katılan diğer gruplardan “Küçük Adımlar, Azimli Gençlik ve Geleceğin Sesi” de demokrasinin gereklerini yerine getirdi.
12 Teknik sınıfından Müşerref Mineyizler isimli öğrenci okulun bu yılki Meclis Başkanı seçildi. Grubun diğer üyeleri ise Özge Bekil, Ali Saygısever ve Şeyma Durmaz’dan oluştu.
Okul Seçim Kurulu Başkanlığını Grafik ve Fotoğraf Alan Şefi Esengül Özgür, Sandık Kurulu Rehber Öğretmenliğini de Tarih Öğretmeni Yadiker Carlı yaptı.
Okul Müdürü Vedat Kırbaş, demokrasi eğitiminde gösterdikleri duyarlılıktan dolayı seçime katılan tüm öğrencilere, gruplara ve görev alan öğretmenlere teşekkür etti. İMKB’nin bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla çıktığını belirten Kırbaş, “Umut ediyorum ki, seçilen öğrencimiz okulumuzu her platformda başarıyla temsil edecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.