İMKB’de heyecanlı seçim

Karacabey İMKB Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri “Öğrenci Meclisi” seçimleri için sandık başına gitti.
Demokrasi eğitiminin uygulamasının yapıldığı seçimlerde seçmenler oy pusulalarını alarak seçtikleri adaylara oy verdiler.
Dün, İMKB Lisesinde yapılan seçimlerde 490 örenci sandık başına giderek oy kullandı. 12-D sınıfı öğrencisi Çağlayan Ay’ın “Yükselen Ay”, 11-Teknik sınıfı öğrencisi Nurçin Temirel’in “Hedefe Doğru” ve 9-C sınıfından Gizem Meral’ın “Genç Beyinler” adını taşıyan öğrenci grubu, okul meclisi seçimlerinde tatlı bir rekabete girdi.
Bütün kuralların ciddi bir şekilde uygulandığı seçim sonunda Çağlayan Ay’ın “Yükselen Ay” öğrenci grubu 233 oy alarak sandıktan lider çıktı. Nurçin Temirel’in “Hedefe Doğru” öğrenci grubu 221 oyla ikinci sırada yer alırken, Gizem Meral’ın “Genç Beyinler” adlı öğrenci grubu 21 oy alabildi. 490 öğrencinin oy kullandığı seçimlerde 5 oy geçersiz 10 oyda boş çıktı.
İMKB’deki “Öğrenci Meclisi” seçimlerinin Sandık Kurul Başkanlığı Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı öğretmeni Zehra Dağdelen, Okul Seçim Kurul Başkanlığı’nı da Fotoğraf ve Grafik Alanı öğretmeni Esengül Özgür yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.