İMKB, Slovenya’dan döndü

Karacabey’e önceki gün dönen ve ayağının tozuyla Kaymakam Dursun Balaban ve Polis Günü nedeniyle de Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu’nu ziyaret eden İMKB, Slovenya izlenimlerini paylaştı.

Gerçekleşen ziyaretlere Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Okul Müdürü Vedat Kırbaş, Müdür Yardımcısı Ramazan Özyaman, Projeden Sorumlu öğretmen Nejdet Varoğlu ve öğrenciler Kader Malçok, Simge Ertekin ile Özge Yalçın katıldı.

Proje ile ilgili Kaymakam Dursun Balaban’ı bilgilendiren İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Vedat Kırbaş, “Projeyi Almanya, Portekiz, Slovenya, Romanya ve Türkiye’den İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi olmak üzere beş ülke yürütüyor. Projenin ilk ayağı 24 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Saarburg şehrinde yapıldı. Projenin 4. toplantısı ise önümüzdeki Ekim ayında okulumuzda gerçekleşecek” dedi.

Avrupa’da kaldırım işgali yok, izmarit dahi atılmıyor!

Avrupa’nın çok düzenli bir şehir olduğunu belirten İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Kader Malçok, Simge Ertekin ile Özge Yalçın, “İzlenimlerimiz arasında sokakların çok temiz olduğunu gördük. Ayrıca yaya kaldırım işgalleri de yok. Avrupa ülkeleri, çok düzenli yapılaşmaya sahip. Yerlere izmarit dahi atılmıyor” dedi.

Türk öğrencilerin Avrupa ya da başka ülkelere giderek izlenimlerde bulunması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Balaban, “Bu tür projelerin sürekli hale gelmesi gerekir. Öğrencilerimiz geleceğimizdir. Onların başka ülkelerdeki izlenimleri ülkemiz açısından çok önemli. Bu şekilde öğrencilerimiz kendi ülkesine daha fazla katkıda bulunabilir. Her zaman daha iyiyi ve daha güzeli aramak gerek. Ne kadar öğrencimizi yurt dışına gönderebilirsek, o denli ülkemizin yararına olur” diye konuştu.

Kaymakam Balaban’ın ardından İlçe Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu’nu ziyaret eden İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Polis Gününü kutladı.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.