İMKB A.T.M.L’de Müzeler Haftası ve Aşure Günü

İMKB A.T.M.L’de Müzeler Haftası ve Aşure Günü
Karacabey İMKB A.T. Meslek Lisesi’nin düzenlediği gelenek-sel “Müzeler Haftası” etkinliği içindeki Sergi ve Aşure Günü göz kamaştırdı.
Karacabey Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı Müze-ler Haftası etkinliklerinin sunuculuğunu İngilizce Öğret-meni Seden Varlı yaptı.
Müzeler Haftasını anlatan Tarih Öğretmeni Yadi-gar Carlı, müzecilik anlayışının, insanların geçmişini araştırma bilincinden doğduğunu söyledi.
Carlı, “Müzeler; bilim, tarih, kültür ve sanatla ilgili eserlerin sergilendiği yerdir.
Bu nedenle müzelerde, bilim, kültür, uygarlık ve sanatla ilgili yaşam tarzları yer alır. Geçmişle geleceği bütünleştiren en önemli köprüdür. Müzelerdeki eserler geçmişle ilgili sorulara yanıt veren en güvenilir belgedir. Türkiye tarihi eserlerini koruyamıyor. Buradan da anlaşılıyor ki, dünya mirasının korunmasında bireylere ve yetkililere daha fazla sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.
Müşra Sevinç ve Jale Yılmaz’ın hazırladığı defilede minik öğrencilerin gösterileri ayakta alkışlandı. İMKB A.T.M.L’i öğrencilerin el emeği ve göz nuru ile oluşturdukları sergi ise vatandaşın ilgi odağı oldu. İMKB A.T.M.L. yöneticileri konukları geleneksel aşure ikramıyla ağırladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.