Dört komutan neden görevden alındı?

Afyonkarahisar’daki mühimmat patlamasıyla ilgili sis perdesi aralanmalıdır:

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan olay sonrası dört komutanın başka illere tayin edilmesinin ve görevden alınma gerekçelerinin ve kusurlarının neler olduğunu açıklamasını istedi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Demiröz, önergesinde 5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar Mühimmat Depo Komutanlığı’nda meydana gelen patlama sonrası dört ayrı rütbedeki komutanın görevden alındığını ve başka illere tayin edildiğini anımsattı.

İlhan Demiröz, patlama sonrası Hükümet ve askeri makamlardan, “Henüz adli, idari ve askeri incelemelerin her yönüyle ve derinlemesine yapılmakta olduğu, adli ve idari soruşturma sonuçlarının beklenmesinin sağduyulu bir davranış olacağının” kamuoyu ile paylaşıldığını ifade ederek, Başbakan Erdoğan’a “Hangi somut gerekçeler ve kusurlar nedeniyle sözünü ettiğiniz rütbelerdeki komutanlar görevlerinden alınmış ve başka görevlere tayin edilmişlerdir?” diye sordu.

‘NECDET ÖZEL’LE İLGİLİ TASARRUFUNUZ OLACAK MI?’

Başbakan Erdoğan’a “Tüm halkımızı derin bir yasa boğan bu olayın kusurluları olarak görülen komutanların bir başka görev ve illere tayin edilmeleri bir cezalandırma yöntemi midir?” sorusunu yönelten İlhan Demiröz, önergesinde ayrıca şu sorulara da yer verdi:

“AKP iktidar ve diğer yetkililerince ‘kaza olduğu(!)’, Genelkurmay Başkanlığı’nca ‘yaşanan olay(!)’ ve kimi eski komutanlar ve uzmanlar tarafından ‘sabotaj olabileceği(!)’ gibi değerlendirmelerle aydınlatılmaya çalışılan bu elim olayda, ilgili komutanlar hangi tanımlamaların içerdiği suçlarla suçlanmaktadırlar?

İfade ettiğiniz komutanların bu ruh hali ile TSK’da sağlıklı bir görev ifa edebileceklerini düşünüyor musunuz?

4 Ağustos 2011 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevine asaleten atamış olduğunuz Orgeneral Necdet Özel’in Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görev ve sorumlulukları kapsamında ülkemizde meydana gelen olaylar karşısında kusur ve eksikleri olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünceniz doğrultusunda bir tasarrufunuz olacak mıdır?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.