İlk bir yıl inek sütü vermeyin!

İlk bir yıl inek sütü vermeyin!
Karacabey Belediyesi, Bebelac sponsorluğunda dün düzenlenen “Bebek Beslenmesi” konulu bir seminer büyük ilgi gördü.
Şükran Yemişoğlu Kültür Merkezi’ndeki programa Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op Dr. Şeref Nişancı konuşmacı olarak katıldı.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op Dr. Şeref Nişancı, annelere bebek beslenmesi ile anne sütünün önemini ve 1 yaş öncesinde bebeklere inek sütü verilmemesi gerektiğini anlattı.
Türkiye’de bebeklerin yüzde 50’sinin 7-9 ay arasında inek sütüyle tanıştığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op Dr. Şeref Nişancı, “1 yıl içinde inek sütü, bebek beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Oysa Dünya Sağlık Örgütü, Amerikan Pediatri Akademisi, İngiltere Sağlık Enstitüsü, Avrupa Beslenme ve Gastroentroloji Birliği gibi sağlık otoriteleri, ilk 1 yıl inek sütü kullanımını kesinlikle önermiyor. Nedeni ise, 1 yaşından önce bebeğin ihtiyaçları göz önüne alındığında inek sütü, düşünüldüğü kadar yararlı değildir. İnek sütü, ilk bir yıl bebeğin sağlıklı, zihinsel ve fiziksel gelişimi için günlük vitamin ve mineral gereksinimini karşılayamıyor. Bebeklerin günlük E vitamini ihtiyacı için 7 litre, demir ihtiyaçları için 27 litre ve D vitamini için ise 111 litre sütü içmesi gerekiyor. Bebekler bir günde bu kadar sütü içemez ve beslenmesi eksik kalır” dedi.
Uzun ömürlü kutu sütler ile pastorize şişeler ve açık satılan sütlerin, inek sütü olduğuna dikkat çeken Nişancı, “Süt, fabrikada el değmeden kutulansa bile, inek sütünün ilk bir yıl bebekler için sakıncalarını gidermez. İnek sütüyle kahvaltı hazırlamak, muhallebi ya da yoğurt yapmak da bir yaşından önce bebekler için uygun değildir” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.