“İlçemizin ekonomisi gelişiyor”

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğinde “Vergi Mevzuatındaki Son Değişiklikler ve Yeni Uygulamalar” ana teması ile düzenlenen seminer Oda konferans salonunda gerçekleştirildi.
Düzenlenen seminere Karacabey TSO Başkanı Naci Güncü ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Bursa Vergi Dairesi Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu, Şube Müdürü Ahmet Aydın, Gelir ve Kurumlar Vergiler Müdür Vekili Halil Şenver, Karacabey Vergi Dairesi Müdüresi Şengül Özkaya, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir meslek mensupları, KTSO Üyeleri ve mükellefler katıldı.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü seminer açılış konuşmasında, “Vergi mevzuatı ve uygulamalarıyla ilgili yeni reformlar yapıldı. Üyelerimizi yakından ilgilendiren yenilikleri paylaşmak üzere bugün aramızda olan Bursa Vergi Dairesi Grup Müdürlerine ve Karacabey Vergi Dairesi Müdüresi Şengül Özkaya’ya teşekkür ediyorum. Karacabey’imiz her geçen gün büyüyen ve katma değerli yatırımlar ile ekonomisini geliştiren bir ilçe. İstanbul-İzmir otoyolunun güzergâhında olmamız lojistik konumumuzun önemini daha da artırıyor” ifadelerini kullandı.
Gelir ve Kurumlar Vergiler Müdür Vekili Halil Şenver ile Gelir Uzman yardımcısı Mete Rençber tarafından seminerin ilk bölümünde katılımcılara; Vergide Gönüllü Uyumu Arttırmak Amacıyla yapılan yeni düzenlemelerin, %5 Vergi İndirimi, İzaha Davet, Defter Beyan Sistemi ile Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi uygulamaları olduğu aktarıldı. Söz konusu uygulamaların kapsamı, şartları, avantajları ve süreçleri örneklerinde verildiği sunum eşliğinde katılımcılarla paylaşıldı.
Seminerin ikinci bölümünde ise 7061 sayılı Kanun ile Vergi Mevzuatında Yapılan Değişiklikler kapsamında; Kurumlar vergisi oranlarındaki değişiklikler, teşvik belgeli yatırımlardaki indirimin 2018 yılında da devam edeceği, taşınmazların satışından doğan kazançlara uygulanan %75’lik istisna oranının %50’ye indirildiği, kooperatiflerin mükellefiyetindeki değişiklikler, kira gelirlerinde uygulanan %25’lik götürü gider oranının %15’e düşürüldüğü, KDV kanununda yapılan değişiklikler, 6183 sayılı kanunda sürelere yönelik yapılan düzenlemeler, MTV kanununda yapılan düzenlemeler ve diğer vergi kanunlarında yapılan değişiklikler örnekler yardımıyla katılımcılara aktarıldı.
Sunumların tamamlanmasının ardından seminerin son bölümünde katılımcıların soruları Grup Müdürü Nazmi Saraçoğlu ve Karacabey Vergi Dairesi Müdüresi Şengül Özkaya tarafından cevaplandırıldı.
Karacabey TSO üyeleri ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin yeni uygulamalar hakkında görüşleri ve talepleri ilgili makamlara iletilmek üzere kayıt altına alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.