İlçe öğrenci meclisi toplandı

Karacabey Lisesi’ndeki toplantıya okul müdürleri, öğretmenler ve okulların ilçe temsilcileri katıldı.

            Başkan Esat Burak Ergi ve Başkan Yardımcısı Müşerref Mineyizler önderliğinde toplanan ilçe öğrenci meclisi, eğitim ve öğretimdeki sorunları paylaştı ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.

            Toplantı öncesi konuşan Karacabey Lisesi Müdürü İhsan Vurgun, demokrasinin önemine değindi. Demokrasi gereği seçilmiş insanın en önemli unsur olduğunu dile getiren Vurgun, “Sizlerden alacağımız fikirler çok önemli. Böyle bir örgütlenmenin ilçemiz eğitimine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Birleşmiş Milletlere bağlı 196 ülke var. Hepsini inceleyin. Göreceksiniz ki, hemen hemen tümü demokrasi ile yönetilen ülkelerdir. Demokrasi yaşatma için bu bilincin sizlerde de yayılması gerekir. Bizlerin en önemli amaçlarından biri de budur. Büyük Önder’in dediği gibi; ‘Mesleksiz milletler, mesnetsiz milletlerdir’ sözünden yola çıkarak, sizlere meslek öğretmenin yanı sıra, demokrasi bilincini de aşılamalıyız. Sizleri böyle yetiştiremezsek, geleceğimiz tehlikeye girer. Seçilmiş insan her zaman kutsaldır” diyerek tüm öğrencilerin elini sıktı.

            Vurgun’un konuşmasının ardından toplantıya geçildi. 11 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda; öğrenci sorunlarının dinlenmesi ve çözüm önerilerinin konuşulması, öğrenci-öğretmen ilişkileri, kılık-kıyafet konularında öğrencilerin bilgilendirilmesi, okul ve sınıf temizliği hakkında bilgilendirme, ders araç ve gereçlerin kullanımı, okul disiplini ve kurallar, velilerin okul ve öğrenmen ilişkileri, sosyal kulüp çalışmaları, öğrencilerin bu yıl girecekleri sınavlar ile Bilim ve Teknoloji Haftası çerçevesinde bilgisayar ve internetten yararlanma gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.