İl Milli Eğitim’den ilginç yöntem!

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 6 ve 7. sınıflarda açıkladığı okul puanlarında farklı bir yöntem uyguladığı belirlendi.
         İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sitesinde yayımlanan, Bursa genelindeki okul sıralaması ilginç farklılıkları ortaya koydu.
         Örneğin, Bursa ve ilçeleri dâhil, ismi Cumhuriyet İlköğretim Okulu yazan tüm okullar, tek bir okulmuş gibi gösterildi. Aynı şekilde benzer ismi sahip olan diğer okullar da tek bir okul olarak yayımlandı.
         Bu karışıklık nedeniyle Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6. sınıflarda 336,433 puanla Bursa 80.si, Karacabey genelinde ise, ilçe 4.sü olarak açıklandı.
         Cumhuriyet İlköğretim 7. sınıflarda ise, 325,147 puanla il 75.si ve ilçe 3.sü olarak duyuruldu.
         Konuyu kamuoyuyla paylaşan Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet İlköğretim’in 6. sınıflarda 361,705 ve 7. sınıflarda da 352,099 ortalama puanla ilçe birincisi olduğunu ve ayrıca Bursa genelinde ise devlet okulları arasında il üçüncülüğünü yakaladığını vurguladı.
         Köy okullarının başarısının kesinlikle küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yayımlanan okul sıralamalarındaki ilginç yönteme açıklık getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.