İKTİDAR SEÇENEKLERİNİN DURUMLARI!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Ak Parti’nin tek başına iktidar olamayacağının gerekçelerini yazmıştık. Mecliste yer alan ve ittifak yaptıkları Saadet Partisinin durumuna bakalım.
Saadet Partisi, bu ittifakla Milli Sanayi söyleminden vazgeçerek ittifak ortakları ve Ak Partinin Borçlanma Ekonomici yönüne kaymış oldu. Rahmetli Erbakan’ın kemikleri sızlıyordur!
Saadet Partisi, bunun yanı sıra Erbakan’ın Suriye ile ilgili sözlerini de inkar etmiş oldu! Ortakları Esad’ı Ak Parti gibi katil ilan ederken bu ittifaka katılarak özünü reddetti. Ülkesini dinci ve bölücü terör örgütlerine karşı savunan Esad’a neden katil diyorlar? CHP, ABD ağzı ile Ak Parti dinci Müslüman Kardeşler Terör Örgütünün ihvancı düşüncesi ile bu dayanaksız iftiraya başvuruyor. Saadet Partisi de ortaklarının bu Borçlanma Ekonomici kafasına, komşu ülkelerle işbirliğini ABD etkisiyle reddetmesine yardım ve yataklık ediyor.
Saadet Partisinin, Ak Parti ile benzer bir yanı daha var. Cumhuriyet Düşmanı cemaat ve tarikatlarla ilişkisi, onları koruması, destek vermesi içinde barındırdığı Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı unsurlar.
Bu durumda Saadet Partisi tek başına iktidar olabilme gücüne sahip olabilir mi? Vatan Bütünlüğüne ve Üretim Ekonomisine yön verebilir, birleştirebilir mi?
İyi Parti’ye bakalım….
Kurucu Başkanı Fetö aracılığıyla Bakan oldu! Kurucu Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ile ABD Cia öğretisi ve Fetönün de sahiplendiği Yeni Türkiye söylemini dillendirdi.
Temel amacı;Mhp’yi bölmekti. Bu nedenle Amerika ‘da görüşmeler yaptı ve Amerikan basını aracılığıyla kurulduğunu öğrendik!
İçişleri Bakanlığına sundukları Programlarında Bebek Katili Öcalan’ın HDP’nin programında da bire bir olan, Akp-Chp seçim bildirgelerinde de yer alan federatif yapı söylemi yer aldı. Kurucu Başkana bu sorulduğunda “Benim haberim yok” dedi! Partisinin altına imza attığı Programını bilmeyen bir Kurucu Başkan, şaka gibi!
Ekonomik programları ABD ve AB üzerine kurulu. Yani 70 yıldır Türkiye’mizin iliğini kemiğini emen, Çiftçiyi-Üreticiyi yok sayan, dış alım ve borçlanma ekonomiciliğini savunuyor. Ak Partiden bu yönden de bir farkları yok.
Ortaçağ kalıntılarını yani cemaat ve tarikatları pek savunduğunu gösteren söylem ve eylemler görmesek de seçim sırasında ziyaret etmeleri ve Fetö icazetiyle Bakan yapılmış Kurucu Başkanı ile de Cumhuriyetin temellerinden Laiklik ile ilgili güvenilirlikleri yok.
Chp’ye bakalım…
Ak Parti; Borçlanma Ekonomici. Chp’nin yaptığı tüm ekonomik açıklamalar ABD ve AB eşliğinde gelişileceğini sanmak! Bu seçimlerde bir kaç kez Üretim Ekonomisi gibi sözcükler ağızlarından çıksa da programları bundan geniş söz eden bir program değildir. Ak Parti, ekonomik kurmayları (!) seçim sonrası ABD’de para için nasıl kamp kurdularsa; CHP Yöneticileri de ABD ve AB ile geniş ekonomik uzlaşıdan söz edip durdular. Öylesine öngörü sahibi durumdalar ki IMF ile gizli görüşme yaptılar! Ortaya çıkınca “zaten açıklayacaktık” dediler. Ne kadar “Ak Parti IMF ile gizli görüşmeler” yapıyor diye kopardıkları gürültüye benzer eylem ve söylemlerde bulunuyorlar değil mi?
Suriye ile ilgili Ak Parti ve diğerlerinden farkları yok. Örneğin; ABD’nin kimyasal silah kullanıldığı yalanlarına kanıp Esad’ı diktatörlük ve katil diye adlandırıyorlar. Ayıpları şu; görüntülerin montaj olduğu kanıtlanıyor ve hepsi dut yemiş bülbül! Mustafa Kemal ATATÜRKÜMÜZÜN partisi olmalarına karşın Atatürkçülük ile ilgileri rozet takmak ve Ulusal günlerde Ak Partinin Cumhuriyet Değerlerine verdiği zarardan söz etmekten ibaret.
Ak Parti; Dersim dedi, katliam dedi, 1930’larrrrr dedi!
Chp’de Dersim Olayları araştırılsın dedi. Atatürk ‘ün Tunceli adını verdiği yere emperyalist güçler ve Hdpkk ile aynı ağızda Dersim dedi. 1930’ların Chp’si değiliz dedi! Yetinmediler, şimdilerde Altı Oku yeniden yorumlayacak kurul oluşturdular.
ATATÜRK; “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, şıhlar, dervişler, müritler ve mensupları ülkesi olmayacak” dedi.
Chp ne yaptı? Fetö tehlikesi taaa 1990’larda hissedilmesine karşın Fetö’nün gazetesine “Laiklik tehlike de değildir ” diye demeç verdiler. Fetö’den tutuklananlara özgürlük ve adalet istediler. Fetö’nün kitapları niye toplatılıyor dediler. Ergenekon ve benzeri kumpaslara sahte belge sağlayan, bir dönem Ak Partinin dizinin dibinden ayrılmayanlara, fetöye övgü düzenlere adalet istiyorlar. Acısı şu o kumpasların düzmece olduğunu söyleyip ardından “niye ziyarete çok gitmiyorsunuz, niye Silivri önünde Parti olarak yoksunuz” denildiğinde “ABD ve AB bizi darbelere destek veriyor sanır” yanıtını verdiler. Darbe değilse niye toptan orada değildiniz? Yok eğer darbeci olduklarına inanıyorsanız o kumpasları düzenleyen Ak Parti ve fetöden farkınız ne? Haaaaaa Mehmet Bekaroğlu adlı Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı zatın Parti Yöneticisi olduğunu da unutmayalım! Cia belgelerinde TR705 kod adıyla geçtiği Wikileaks belgelerinde ortaya çıkan Sezgin Tanrıkulu adlı Pkk destekçisini de!
Hdp ile işbirliği ise unutulacak ve bağışlanacak türden değil. Teròrü savunan, Türkiye ‘den toprak alarak Kürdistan adlı sözde uydu devleti isteyen Hdp ile üstelik Demokrasi diye bu işbirliğini yapmak tam olarak ABD kafası, AB kafası. Çünkü; bu devletler Pkk ve muadillerinin yaratıcısı, besleyicisi! Birde üstüne üstlük “Ypg, kendi vatanını kurtarmaya çalışan bir örgüt” demek! Kimden? Ülkeyi kana bulayan, dinci ve bölücü terör örgütlerine silah yardımı yapan ABD’den mi kurtarmaya çalışıyorlardı? Yoksa BM nezdinde resmi temsilcisi Esad Başkanlığındaki hükümetten mi? Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekâtları öncesinde ABD-AB-Chp-Hdp’den itiraz yükseliyor. Her harekâta karşılar! Suriye bataklık! Mehmetçik Erdoğan için ölüyor! Afrin-Fırat-Zeytindalı-Pençe(1-2-3),Kalkan (1-2) yapıldıkça feryat figan!
Türkiye Cumhuriyeti, onlar iktidar olsa bu harekâtları yapmayacak mıydı? Kılıçdaroğlu ‘nun dediği gibi “tıpış tıpış” onay vereceklerdi. Çünkü; bu karar Ak Partinin değil Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararıdır.
Gerisi hüküm etmekte (!) olan hükümetlerin bu harekâtlara olanak tanıyacak her şeyi yapmalarından ibaret olacaktı, oluyor.
Türkiye; Çıkış Yolu olan büyük bir Devlet, Türk Ulusu emperyalizme ve onlarla birlikte hareket edenlere diz çökmeyecek Büyük bir Ulus. Türkiye; çözüme gidiyor. Çözüm; Altı Ok. Çözüm; Vatan Bütünlüğü. Çözüm; Ulus Birliği. Çözüm; Üretim Devrimi. Çözüm; Milli Demokratik Devrimin tamamlanması.
Bunun önünde ne Ak Parti, ne CHP, ne İyi Parti, ne Saadet Partisi, ne Hdpkk terör örgütü durabilir!
BİLİNE!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.