İkinci öğretimler üvey evlat olmasın!

CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, eşitsizliğe dikkat çekti:

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, ikinci öğretim üniversite öğrencilerinin harçlar konusunda üvey evlat muamelesi gördüğünü dile getirdi.

Avil, üniversite harçlarının kaldırılmasına ilişkin kararnamenin yürürlüğe girmesi ile 1 milyon 524 bin 380’i birinci öğretim ve 1 milyon 951 bin 494’ü de Açıköğretim olmak üzere toplam 3,5 milyon öğrenciden harç ücreti alınmayacağını ancak ikinci öğretimde okuyan on binlerce öğrenciden ‘Öğrenim Ücreti” adı altında ücret alınacağını kaydetti.

Bu adaletsizliğe son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Avil, “Bu karar ikinci öğretim ve uzaktan eğitim fakültelerinde okuyan on binlerce öğrencide hayal kırıklığı yaşattı. İkinci öğretimde okuyan öğrencilerin büyük bir bölümü gündüz çalıştığı için ikinci öğretimi tercih etmektedir. Bu uygulama ile çalışarak okumayan öğrenciler adeta cezalandırılmaktadır. Bu uygulama ayrıca eşitlik ilkesine de aykırıdır.

İkinci öğretimdeki bu gençlerimizi hak aramak için sokağa dökmeyelim. Öğrenim ücreti, harç ve katkı payı olmadığı için yeni bir yasa çıkartılması gerekmektedir. Yetkililer TBMM açıldığında bu yasanın çıkarılacağı sözünü verdiklerinde bu sorun çözümlenmiş olacaktır. Lütfen öz vatanımızdan üvey evlatlar yaratmayalım” ifadelerini kullandı.          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.