İHL’liler çayda buluştu

Karacabey İmam Hatip Lisesi (İHL) mezunları, hafta sonu düzenlenen çayda bir araya geldi. İmaret Camii bahçesinde yapılan etkinliğe Karacabey İHL Mezunları Derneği ev sahipliği yaptı.     
         Beşincisi düzenlenen buluşma etkinliğinin diğer yıllarda pilav günü şeklinde yapıldığını söyleyen dernek yöneticileri, daha ekonomik olması ve kaynaşma ortamının oluşturulması amacıyla bu yıl çay etkinliğini tercih ettiklerini ifade ettiler.
         Okulun 1980’li yıllardaki ilk mezunlarının daha yoğunlukta olduğu buluşmada, 90 ve 2000’li yılların mezunları da yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.
         Mezunlar çayına eski öğretmenlerin yanı sıra Karacabey İHL Müdür vekili Abdullah Burhan ve bazı eğitimciler de katıldı. Okul Müdürü Ali Arslan, geçirdiği bir ameliyat sonrası tedavisinin sürmesi nedeniyle etkinliğe katılamadı.
         Tarihi bir mekânda çay içerek sohbet etme fırsatı bulan İHL mezunları, değişik iş kollarında faaliyet göstermelerine karşın, mezun oldukları okulun katkılarını unutmadıklarını dile getirdi.
         Uzun süredir üniversite sınavlarında uygulanan kat sayı uygulamasıyla mağdur duruma düşen ve öğrenci sayısının hızla eridiği İmam Hatip Liselerinin eski günlere dönme eğilimine girdiğini anlatan okul mezunları ve eski öğretmenler, bunun mutluluk verici olduğunu kaydettiler. Bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da aksamadan sürdürüleceği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.