İHH’nin 32. Yardım Tırı bugün uğurlanıyor

Karacabey İHH Temsilciliği, Suriye’nin İdlip kentindeki sivillere gönderilmek üzere hazırladığı 32. Yardım Tırı’nı bugün uğurluyor.
Suriye’de zor günlerden geçen halka yardım elini uzatmak isteyen herkesi beklediklerini duyuran İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Bu kapsamda bugün Cuma namazı sonrası 32. Gıda Yardım Tırı’mızı dualar eşliğinde Hacı Erol Onur Hidayet Camii’nden uğurlayacağız. Tüm hayırsever Karacabey halkını davet ediyoruz” dedi.
Suriye’deki savaşın 7. yılını doldurmak üzere olduğuna dikkat çeken İHH İlçe Temsilcisi Kahraman, “Savaşın geride bıraktığı enkaz ise bir hayli fazla. 550 bini aşkın şehit, milyonlarca mülteci ve on binlerce yetim… Sonuç olarak her sabah yeni bir kâbusa uyanan Suriyeliler ya öldürüldüler, ya da sürgüne mahkûm edildiler. İHH İnsani Yardım Vakfı bu süreçte Suriyeliler’i hiç yalnız bırakmadı. Barınma, giyim, eğitim, sağlık gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerçekleştirilen yardımlar, koordinasyon merkezlerimiz aracılığı ile Suriye halkına ulaştırılıyor. Temel yardımların yanı sıra, Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, okul, su kuyusu, fırın, konteynır kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz.
İhtiyaç sahipleri için hizmet veren 13 fırın ve 3 mutfağımız bulunuyor. Suriye içerisinde 48 fırına un ve yakıt, 27 mutfağa gıda ve yakıt desteği veriyoruz. Suriye içerisinde kurduğumuz 11 yetim evinde 3 bin çocuk yaşıyor. İHH, Suriye’de günde 750 bin ekmek, binlerce insana sıcak yemek ulaştırıyor.
Suriye’de soğuk hava koşulları nedeniyle sıkıntılar giderek büyüyor. Savaş ve yokluğun vurduğu Suriye halkı, şimdi de kış aylarının soğuğuyla mücadele etmek zorunda. Bu nedenle Suriyeli mültecilerin koşullarının iyileştirilmesi ve acil önlemler alınması gerekiyor.
Savaş mağduru insan ve yetimlerin sayısı her geçen gün artarken, yetersiz kalan kamplarda, gıda ve diğer ihtiyaçlar da maalesef yeterince karşılanamıyor. Şu an en fazla ihtiyaç duyulan ise temel gıda malzemeleridir.
İHH Karacabey İnsani Yardım Derneği olarak bizler de, kışın gelmesiyle birlikte şartların daha da zorlaştığı Suriye’deki mazlumlara el uzatmak, dertlerine bir nebze olsun ilaç olabilmek için bugün Cuma namazı sonrası 32. Gıda Yardım Tırı’mızı dualarla Hacı Erol Onur Hidayet Camii’nden uğurlayacağız. Bağışçılarımızın, gönüllülerimizin ve hayırsever Karacabey halkının katkı ve katılımlarını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.