İHH’den yetimlere destek çağrısı!

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan İHH Karacabey İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, hayırseverlere seslenerek, yetimlere destek çağrısında bulundu. Kahraman, İHH olarak Karacabey’de hayırseverlerin de bağışlarıyla yaklaşık 150 yetimi desteklediklerini söyledi.

İHH İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, Dünya Yetimler Günü ile ilgili şunları kaydetti: “Dünya Yetimler Günü, Müslüman ülkelerde her Hicri yılın Ramazan ayının 15. günü kutlanır. Bu özel ve anlamlı günde, yetim çocukların dünya gündemindeki farkındalığının artması amaçlanır. Dünyada ölüm, gayri meşru ilişki, geçim sıkıntısı, doğal afetler, toplumsal kargaşalar ve savaşlar gibi sebeplerle her gün binlerce çocuk yetim kalarak korumaya muhtaç duruma düşüyor.

Dünyada 100 milyon yetim sokaklarda yaşıyor. Her 24 saatte binlerce çocuk organ mafyaları tarafından kaçırılıyor. Yılda 1 milyon çocuk satılıyor. Yılda 100 binlerce çocuk savaşmaya zorlanıyor. Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyasında bulunuyor. İHH olarak onlarca ülkedeki 100 binlerce yetime sahip çıkmaya çalışıyoruz. Büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetimlere daima destek olmak, barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmadan çalışıyoruz. İstiyoruz ki kendi topraklarında, kendi kültürlerinden kopmadan, yakınları yanında kimseye muhtaç olmadan yaşasınlar. Ebeveynlerini kaybetmiş, akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyoruz. Dönemsel olarak sizlerin bağışları ile yüz binlerce yetime bayramlık, okul kıyafetleri, kırtasiye yardımlarında bulunuyoruz.

Bursa İHH İnsani Yardım Vakfı İlçe Temsilciliği olarak Karacabey’de hayırseverlerimizin desteği ile 150’ye yakın yetim yavrumuzu destekliyoruz. Dünya Yetimler Günü’nde sizler de bir yetimin elinden tutmak isterseniz, dernek temsilciliklerimizi ve İHH İnsani Yardım Vakfı internet sitemizi ziyaret edebilir, çalışmalarımız hakkında bilgi alabilirsiniz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.