İHH’den yetimlere bayramlık

Karacabey İHH Temsilciliği yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ilçede yaşayan ve hamiliğini üstlendikleri yetim çocuklara bayramlık hediye etti. Daha çok yetimi sevindirmek için ilçe halkından da destek istediklerini belirten İHH Karacabey Temsilciliği Başkanı Hüseyin Kahraman, “Sizde bu iyilik kervanına katılabilir, 120 TL’lik bir bağışla bir yetimin bayram sevincine ortak olabilirsiniz” dedi.
İHH’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Hüseyin Kahraman, “Dünya üzerinde savaşlar, doğal afetler, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle baba ve annelerini kaybederek yetim kalmış olan 400 milyon çocuk bulunuyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise 2007 yılından beri özel bir şekilde yürütmekte olduğu Yetim Hamilik Sistemi ile yetim çocuklarla ilgili hem gündem oluşturuyor hem de 5 kıtadaki yetim çalışmaları ile çocuklara daha iyi eğitim ve yaşam koşulları sunuyor.
Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan Bayramı’nda yetim çocukların bayrama mutlu ve huzurlu bir şekilde adım atabilmeleri için dünya genelinde çalışmalar yürütüyor.
Dünyanın dört bir yanında milyonlarca yetim çocuk, bayram sabahına yeni kıyafetlerle uyanmanın hayalini kuruyor.
Sizin desteğinizle geçtiğimiz Ramazan Bayramın da, 55 bin 615 yetim çocuğu giydiren İHH bu bayram da yola çıkıyor. Sizde bu iyilik kervanına katılabilir, 120 TL’lik bir bağışla bir yetimin bayram sevincine ortak olabilirsiniz.
Projenin amacı
*Yetim çocuklarımıza bayramlık dağıtmak ve bayramı mutlu bir şekilde karşılamalarına destek olmak
*Bayramlık desteği ile Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını yaşatmak
*Bayram vesilesiyle yetim çocukların kıyafet ihtiyaçlarını gidermek
*Temel ihtiyaçlarını karşılayarak geleceğe umutla bakmalarını sağlamak
*Yetim aileleri ziyaret etmek ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek
*Misyoner ve sömürgeci zihniyetin ülkelerde sebep olduğu/olacağı dejenerasyonu önlemek
*Gidilen bölgelerdeki Müslüman halklara özgüven aşılamak ve organizasyon becerilerini artırmak
*Siyasi krizlerin yaşandığı coğrafyalarda istikrar ortamı oluşmasına katkıda bulunmak
Bizde İHH Karacabey temsilciliği olarak, Karacabey de hamiliğini üstlendiğimiz yetim kardeşlerimizin Bayramlık kıyafet alışverişlerini hayır sever bağışçılarımızın yardımı ile gerçekleştiriyoruz. Bu yolda bize destek olan tüm bağışçı ve gönüllülerimizden Allah razı olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.