İHH’den Suriye’deki katliama tepki

Karacabey İHH Temsilciliği, Suriye’de her geçen gün artan saldırı ve katliamlara büyük tepki gösterdi. Suriye’de Beşar Esed rejiminin İdlib’in Han Şeyhun beldesine düzenlediği, aralarında çocukların da bulunduğu ve 100’den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silahlı saldırıyı sert bir şekilde kınadıklarını belirten İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman yazılı basın açıklamasında “Esed tarafından yapılan bu vahşet kabul edilemez” dedi.
Kahraman, “Suriye’de 7. yılına giren zalim Esed rejimi ve destekçileri katliam ve saldırılarına önceki gün de yenilerini ekledi. İdlib’in Han Şeyhun Beldesi’ne düzenlenen kimyasal silah saldırısında çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 100’den fazla sivil öldü, yine çoğu çocuk 500 sivil yaralandı. Ardından yaralıların tedavi edildiği Rahma Hastanesi ve yine yaralılara müdahale eden sivil savunma merkezlerine 5 kez saldırıda bulunuldu.
Yine İdlib’te Maret Numan bölgesinde Hastane vuruldu, tedavi gören onlarca sivil yaralandı, hastane kullanılmaz hale getirildi. Şam’da kuşatma altında bulunan Doğu Guta Kabun Mahallesi’nde çok sayıda hava saldırısı oldu, Duma da ise engelli sağlık merkezi vuruldu. Hama’da birçok noktaya aynı anda hava saldırıları düzenlendi. İHH Yardım Vakfı tarafından desteklenen ekmek fırını dahi vuruldu.
Bu görüntüler ilk değildir. Maalesef dünya devletlerinin şu anki tutumlarına bakılırsa son da olmayacak. Obama döneminde kırmızı çizgi ilan edilen kimyasal saldırı, 2013 yılında gerçekleştirilmiş, ancak ne kırmızı çizgi kalmış ne de zulme engel olunmuştur.
Dünya devletlerinin oynadığı barış tiyatrosunun kurbanı maalesef yine Suriyeli masum siviller, kadınlar, çocuklar oluyor. Halep işgalinden sonra Batı adeta tüm Suriye muhalefetini terör örgütü olarak kabul etmeye başladı. PYD/PKK gibi terör örgütlerini ise özgürlük savaşçısı ve terörle mücadelede müttefik olarak kabul ederek, karadan havaya füzeler dahil olmak üzere her türlü ağır silahla donatmaya hız verdi.
Türkiye’nin DAEŞ ve PYD/PKK terör örgütlerine karşı mücadelesinde ise, ABD-Rusya ittifakı ve onlara eklenen mezhepçi çetelerin Türkiye’ye karşı ittifak oluşturduklarını görmekteyiz.
Cenevre’de başlayan güya barış görüşmeleri, müzakereci devletler ve yetkililerin tatil yapmalarından başka bir işe yaramamıştır. Aynı şekilde büyük umut olarak sunulan Astana Barış Görüşmeleri’nde de Türkiye ve Türkiye kamuoyunun oyalanmaya çalışıldığı, ‘iç gündemin yoğunluğundan’ ise medyada Suriye’de yaşanan katliamlara yer verilmediğine üzülerek şahit olmaktayız.
Türkiye’nin tüm iyi niyetli çabalarına, barış görüşmelerinin yürümesi için gösterdiği samimi ve yoğun çalışmalara rağmen Suriye’de barış için bir yol alınamamaktadır. Dünya devletleri bu gayretli barış çalışmalarını adeta sabote etmektedir.
Buradan kamuoyunu, yapılan tüm zulümlerde olduğu gibi bu zulümde de Suriyeli mazlum kardeşlerimizin yanında bulunmaya davet ediyoruz. Karacabey İHH olarak, bu zulümlere seyirci kalmayacağız ve 1 hafta içerisinde acil yardım malzemesinden oluşan bir yardım tırını Suriye’ye göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.