İHH’den “Sıcacık Bir İyilik”

İHH Karacabey Temsilciliği Başkanı Hüseyin Kahraman, İHH’nin Suriye’deki yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kahraman ayrıca 25 Ocak Cuma günü Cuma namazını müteakip Hacı Erol Onur Hidayet Camii önünde gerçekleştirecekleri ‘Yardım Tırı’ uğurlama törenine tüm ilçe halkını davet etti. Kahraman, Yarım Tırı’na yardım etmek isteyenlerin İHH Karacabey Temsilciliği’ne başvurabileceklerini yada Ziraat Bankası Karacabey Şubesi’nden TR70 0001 0000 6265 6297 2850 10 No’lu hesaba bağışta bulunabileceğini kaydetti.
Kahraman yazılı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Suriye’deki savaş, vahim bir insani krize sebep oldu. Kimyasal silahlar ve bombalar hiç çekinmeden kullanıldı. Kadim şehirler yerle bir edildi; 500binden fazla insan hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla insan başka ülkelere sığındı. Suriye’de halen 13.5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Savaş bugün sona erse, ülkenin toparlanması en az 40 yılı bulacak.
Savaşın başlangıcından bu yana İHH Suriye’deki çalışmalarını 10 koordinasyon merkeziyle sürdürüyor. Kurulan 6 konteyner kent ve 27 çadır kentte 150 binden fazla insan yaşıyor. 61 fırın, 30 mutfak ile mültecilere yemek ulaştırılıyor. 35 ücretsiz giyim mağazasıyla mülteciler ihtiyaçlarını karşılıyor. 14 tesisle sağlık hizmeti veriliyor. 1 üniversite, 43 okulda öğrenciler eğitim alıyor. Reyhanlı’da inşa edilen çocuk yaşam merkezinde 990 yetim çocuk kalıyor. Her ay 10 binden fazla yetim çocuğa yardım yapılıyor.
İHH Suriye çalışmalarını nereden yürütüyor?
Suriye çalışmalarımızı 200 bin metrekare açık alana, 95 bin metrekare kapalı alana sahip 10 ayrı merkez ve ofis aracılığıyla yürütüyoruz. Reyhanlı, Kilis, Şanlıurfa, Bab’ul-Hava, Bab’us-Selam’da bulunan koordine ve lojistik merkezleriyle Yayladağı, El-Bab, Türkmendağı, Cerablus ve Afrin ofisleri bu merkezlerin koordinasyonunda hizmet veriyor. Bünyesinde fırın, aşevi, depo gibi yapıların da yer aldığı, insani yardımların koordine edildiği bu merkezler, diplomatik ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapma gibi görevler de üstleniyor.
Geçen haftalardaki yoğun yağışlar sonrası Türkiye sınırına yakın noktalarda kurulan 70 Bin mültecinin yaşadığı Atme, Kah, Kerame gibi 11 Çadır kent Sular altında kaldı. Ailelerin kullandığı battaniye ocak soba ve elbiseleri sular altında kalarak kullanılmaz hale geldi. Erzakları sel suları ile birlikte zayi oldu. Üzerine soğuk ve dondurucu havaların gelmesiyle kamplarda yaşam daha da zorlaştı. Soğuktan donarak ölen çocukların görüntüsü yüreğimizi yaktı. Bu Çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren insanlara yönelik bir yardım tırı hazırlıklarına başladık. Bu tırımızda battaniye ve Un göndererek bu insanların yaralarına merhem olmaya çalışmak istiyoruz. Bir battaniye 40 TL ve Bir Çuval Un 80 TL’dir. Bu tırımıza yardım etmek isteyenler İHH Karacabey Temsilciliğimize başvurabilirler. Ayrıca Ziraat Bankası Karacabey Şubesinden TR70 0001 0000 6265 6297 2850 10 No’lu hesaba bağışta bulunabilirler.
Yardım tırımız Hacı Erol Onur Hidayet Camii önünden, 25 Ocak Cuma günü Cuma namazını müteakip Karacabey Müftümüz Naci Yalçınkaya’nın duaları ile uğurlanacaktır. Tüm Kamuoyunun katılım ve katkılarını bekleriz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.