İHH’dan ‘Yetim dayanışma gecesi’

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği tarafından “Yetim Dayanışma Gecesi” düzenledi.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programa; İlçe Milli Eğitim Müdür Emin Dingin, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yozgat, Bursa İHH Teşkilat Başkanı Halil Asa, İlçe Müftülüğü İdari Personelleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, dünyada 200 milyonu aşkın çocuğun yetim kaldığını, bu çocukların yarısından fazlasının herhangi aile ve kurum koruması olmaksızın sokaklarda yaşadıklarını ve her türlü tehlike ile karşı karşıya bulunduklarını söyledi. Kahraman konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer İslam dünyası olarak yetimlere sahip çıkamazsak, bu çocuklarımızı istismar eden organ ve fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri ve misyoner örgütler bulunuyor. Misyonerler iki asırdır yeryüzünün her tarafında öncelikli olarak yetim ve sahipsiz çocukları hedef alıyor ve onları kendi emperyal amaçları için kullanıyorlar. Yetimler bize Yetim Peygamber’in (sav) emanetidir. Onların ellerinden tutmak insani ve İslami vazifemizdir.”dedi.

Yetimlere dünyanızda yer açın diyen Hüseyin Kahraman, “İstatistikler; savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını ortaya koyuyor. “Kalbinin yumuşamasını istersen, yoksulu doyur ve yetimin başını okşa” Hadis-i Şerifteki gibi, her biriniz bir yetime yardım ederseniz, dünyanın yetimine siz yetersiniz. Amacımız peygamberimizin emaneti olan yetimlere en iyi şekilde sahip çıkmaktır.” şeklinde konuştu.

İlahiyatçı-Eğitimci Salih Dülger’in konuşmacı olarak katıldığı programda, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Sinevizyon- Video gösterimi ve Çocuk İlahi Grubu  izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

İlahiyatçı ve Eğitimci Salih Dülger, Kuran ve sünnet ışığında yetimin önemine değinirken, yetimlerin bize yetim Peygamber’imizin (sav) emaneti olduğunu vurguladı.

İlahiyatçı ve Eğitimci Salih Dülger, “Peygamber Efendimiz (sav) ‘Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır.’ buyuruyor.”

Salih Dülger, “Dünyada resmi rakamlara göre 200 milyondan fazla yetim var. Tahminlere göre bu sayı 400 milyonu buluyor. 100 milyonu yetim herhangi bir koruma altında olmadan sokaklarda yaşıyor. Yılda 2 buçuk milyon çocuk satılıyor. Her gün 10 bin çocuk savaş, afet, hastalık, kaza gibi nedenlerle yetim kalıyor. Her 24 saatte 6 bin çocuk suç örgütleri tarafından kaçırılıyor. 300 bin çocuk savaşmaya zorlanıyor.” dedi.

İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ‘yetim projesi’ aynı zamanda ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ ve ‘Her caminin bir yetimi var’ projeleriyle genişletilmiş durumda. Bu projeleri ilçemizde yürütmeye çalışıyoruz. Şuanda 83 yetimin sponsorluğunu üstlendik.” dedi.

Projeler kapsamında; okullar bazında en yüksek yetime sahip Ulviye Matlı Fen Lisesi adına Müdür Yardımcısı Nurullah Balşen’e ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdür Emin Dingin takdim etti.

En çok yetime sahip Hacı Ali Camii ve cemaati adına imam Ali Eser’e ödülünü Bursa İHH Teşkilat Başkanı Halil Asa verdi.

En çok yetime yardım eden Esnaflar adına İsmet Gödel’e ödülünü Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yozgat verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.