İHH’dan yeni bir yardım tırı daha

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği Suriyeli vatandaşlara yardım göndermeye devam ediyor.
İHH’nin, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderilmek üzere, Balıkesirliler Derneği ve Uluabatlı Hasan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte organize ettikleri yardım tırı önceki gün dualarla uğurlandı.
Suriye’deki savaş mağdurlarına gönderilen yardım tırı Uluabatlı Hasan Camii önünden yoğun katılımla gönderildi. Ramazan ayı münasebetiyle yardım tırının yalnızca gıdalardan oluştuğunu belirten İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Yardımlarını esirgemeyerek, büyük destek veren Balıkesirliler Derneği ve Uluabatlı Hasan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte emeği geçen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Sivil toplum örgütlerinin yanımızda olmasını bilmek bizim için çok önemli. Yardım kampanyalarının sivil toplum örgütleri işbirliğinde yapılması bize gurur veriyor. Tüm sivil toplum örgütleriyle işbirliğine hazırız. Ramazan ayındaki 3. yardım tırımızı da Balıkesirliler Derneği ile Uluabatlı Hasan Camii Derneği işbirliğiyle başardık” dedi.
Kahraman, “Ramazan ayında açlıkla mücadele eden mazlum halka dağıtılan yardım tırlarımızın 3.’sünü göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karacabey’de şu ana kadar Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 17 yardım tırını uğurladık. Yardımsever Karacabeyliler elindeki nimetleri paylaşarak, Suriye’deki mazlumların yanında olmaya devam ediyorlar. Bu yardımlar Karacabey halkının ne kadar cömert, sağduyulu ve fedakâr olduğunu göstermektedir. Suriye içindeki mazlum kardeşlerimizin yaralarına bir parçada olsa merhem olacağına inandığımız bu yardımların toplanmasında emeğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Suriye’de milyonlarca insan bir damla temiz suya, bir lokma ekmeğe muhtaç hale geldi. Bugünler Müslümanların kardeşlik imtihanıyla sınandığı günlerdir. Ekmeğimizi, suyumuzu Suriye halkıyla paylaşma, onların yaralarına merhem olma zamanıdır bugün. Karacabey İHH Temsilciliği olarak Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize karşı insanlık görevlerimizi yapmak için bin bir emekle toplanan yardımlardan oluşan 1 tır dolusu gıdamız daha yola çıktı. Ve bizler sıkıntıları bitene kadar Suriye halkının yanında olacağız. Hayırseverlerimizi bundan sonraki yardım kampanyalarımıza da destek olmaya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.